Tipul bucătăriei:
Lemon curd și rulada de zmeură
- servește 6-8
- Puțin efort
O ruladă proaspăt făcută este întotdeauna un adevărat răsfăț, iar această versiune de lemon curd, frișcă și zmeură proaspătă combină dulceața și acrișiunea pentru a face un desert cu adevărat special
Faceți această rețetă impresionantă de rulada de lămâie și zmeură, apoi verificați rulada noastră de ciocolată, rulada de lămâie, rulada de zmeură și alte rețete de rulada.
Ingrediente
- unt topit, pentru periaj
- zahăr pudră 180g, plus câteva pentru praf
- făină simplă 100 g
- praf de copt 1 lingura
- ouă 6, separate
- lămâie 1, cu coaja și suc (aveți nevoie de 2 linguri de suc)
- frișcă oală de 284 ml
- caș de lămâie 1 borcan, Duchy Originals este bun
- zmeura 250 g
- zahăr pudră pentru praf
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Tapetează o tavă elvețiană de 34 × 24 cm sau o tavă de copt cu pergament de copt. Lăsați pergamentul să treacă aproximativ 1 cm peste părțile laterale ale formei. Ungeți cu unt și pudrați cu zahăr tos.
-
Pasul 2
Cerneți făina și praful de copt împreună. Gălbenușurile, coaja și zeama de lămâie și zahărul se bat împreună cu bătătoarele electrice până când sunt foarte ușori și gros. Cerneți făina și adăugați-o. Bateți spumă albușurile până se întăresc, apoi amestecați în amestecul de prăjitură fără a stropi prea mult aer. Se pune in tava, se niveleaza blatul si se da la cuptor 15-20 de minute pana devine maro auriu si o frigarui iese curata. Se răcește timp de 10 minute și apoi se răstoarnă pe o altă bucată de pergament pudrată cu zahăr tos. În timp ce prăjitura este încă caldă, rulați-o astfel încât să arate ca o rulada elvețiană. Misto.
-
Pasul 3
Desfășurați rulada cât de mult puteți – poate fi dificil să desfășurați ultima bucată. Bateți smântâna până se îngroașă și împăturiți-o împreună cu lemon curd. Răspândește asta peste rulada fără a te apropia prea mult de margini, se va strivi pe măsură ce se rulează. Ungeți peste tot cu zmeură. Rulați și pudrați cu zahăr pudră.