Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de macaroane cu ciocolata Nutella

Macarons cu Nutella

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 40
  • Puțin efort

Singurul lucru mai bun decât un macaron este un macaron Nutella. Vă sugerăm să faceți două loturi din acestea pentru că merg foarte repede!


Ingrediente

  • albușuri de ou 6
  • zahăr pudră 260 g
  • migdale macinate 240 g
  • pudră de cacao 30 g
  • zahăr pudră 200 g
  • Nutella® 400 g

Metodă

  • Pasul 1

    Preîncălziți cuptorul la 140°C (275°F/marca de gaz 1). Amestecați zahărul glazurat/cofetar, migdalele măcinate și pudra de cacao. Cerneți amestecul fin.

  • Pasul 2

    Bate albusurile spuma intr-un castron; cand sunt spumoase adaugam jumatate din zaharul tos si continuam sa batem. Când încep să devină tari, adăugați zahărul rămas și continuați să bateți pentru a face un amestec gros de bezea. Folosind o spatulă, adăugați ingredientele cernute. Faceți mișcări mari și blânde timp de cel puțin 2 minute, lucrând amestecul de la marginile vasului spre centru. Amestecul ar trebui să formeze o panglică atunci când cade dintr-o lingură.

  • Pasul 3

    Acoperiți o foaie de copt cu pergament și desenați pe ea cercuri uniform distanțate de 3,5 cm diametru. Se toarnă amestecul într-o pungă prevăzută cu o duză simplă și se trece pe pergament în rondele de același diametru ca și cercurile. Se lasa deoparte 20 de minute la loc uscat pana se formeaza o crusta la suprafata.

  • Pasul 4

    Inainte de a pune macarons-urile la cuptor, asezam foaia de copt deasupra unei alte foi de copt: astfel fundul macarons-urilor nu va fi prea fiert. Coaceți 15 minute, lăsând ușa cuptorului ușor întredeschisă.

  • Pasul 5

    Lăsați macarons-urile la răcit timp de 5-10 minute apoi scoateți din tava de copt. Cand este rece, ungem jumatate cu Nutella si sandvici impreuna cu celelalte jumatati. Dati la frigider 24 de ore inainte de servire pentru ca macarons-urile sa se inmoaie usor.

.
#Macarons #Nutella
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *