Tipul bucătăriei:
Madeleine condimentate cu Chai
- face 18
- Uşor
Ceaiul și tortul sunt un combo mult iubit, mai ales sub forma unei madeleine delicate. Le-am dat o întorsătură crescută cu condimente chai pentru a servi ca gustare ușoară de ceai de după-amiază
Cum să faci madeleine perfecte …
Unt: Untul fără sare este bun, dar folosirea untului francez este cel mai bine pentru a-i oferi un gust mult mai dulce și mai cremos. Căutați mărcile Lescure și President în supermarketuri. Rumeniti mai întâi untul pentru a crea un plus de nuci – topiti doar untul într-o tigaie, apoi continuati sa gatiti la foc mediu, până când se întunecă și se miroase a nuci.
Făină / agenți de creștere: Adăugați 1 linguriță de praf de copt pentru o ridicare suplimentară și folosiți făină simplă, dar asigurați-vă că este cernută, astfel încât să nu primiți bulgări.
Zahăr: Folosiți zahăr tos auriu sau zahăr tos standard pentru mai multă ușurință și aerisire și pentru a obține cea mai bună textură. Zaharul tos auriu le va oferi madeleinelor un pic de culoare suplimentară și o aromă subtilă de caramel.
Amestecarea: Bateți zahărul și ouăle împreună până când amestecul a dublat dimensiunea. Ar trebui să puteți vedea o pistă atunci când ridicați telul din amestec. Plicând ușor ingredientul uscat, mai degrabă decât amestecând totul ca un burete standard, va păstra madeleinele ușoare.
Odihna aluatului: Asigurați-vă că vă odihniți și răciți aluatul timp de cel puțin 30 de minute înainte de ao turna în matriță, pentru a crea o creștere perfectă în cuptor.
Matrite: Ungeți ușor și făinați matrițele, astfel încât madeleinele să iasă cu ușurință – acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să oferiți marginea exterioară clasică ușor clară. Umpleți matrițele la aproximativ 2/3 fiecare, aproximativ 1 lingură, astfel încât să creeze forma perfectă și să nu se revărseze.
Timp de gătit: Când coaceți, vizați o culoare cafenie intensă înainte de a le scoate din cuptor.
Ingrediente
- făină simplă 100g
- zahăr tos auriu 75g
- ouă 2
- unt 90g, topit și răcit
- zahăr glazură (opțional)
Condimente CHAI
- păstăi de cardamom 8
- cuișoare 6
- bat de scortisoara 1
- ceai negru 3 lingurițe
Metodă
-
Pasul 1
To faceți condimentele chai puneți cardamomul, cuișoarele, scorțișoara și ceaiul cu 1 lingură de zahăr din rețeta de tort într-o mașină de tocat condimente și bateți la o pulbere cât mai fină. Cerneti eventualele fibre. Adăugați 2 linguri de amestec în făină pentru madeleine. Restul se vor păstra într-un recipient etanș.
-
Pasul 2
Bateți zahărul și ouăle rămase împreună (pentru aceasta este mai ușor un mixer) până când amestecul este foarte gros și pufos. Se toarnă untul în jurul marginii bolului și se cerne peste amestecul de făină și condimente, împături totul cu grijă împreună. Se răcește la frigider timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Ungeți o cutie de madeleină cu 12 găuri și umpleți fiecare câte 2/3, aproximativ 1 lingură.
-
Pasul 4
Coaceți timp de 10 minute sau până când este înviat și izvorât. Trageți din staniu și gătiți amestecul rămas. Praf cu zahăr glace, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 82
- Gras 4.8g
- Saturează 2.8g
- Carbohidrați 8.3g
- Fibră 0,3g
- Proteină 1.3g
- Sare 0,1g