Skip to content

Tipul bucătăriei:

Marquise de ciocolată cu cremă engleză de cafea și pralină cu vârf de cacao

Marquise de ciocolată cu cremă engleză de cafea și pralină cu vârf de cacao

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • se taie in 12
  • Puțin efort

Această marchiză decadentă de ciocolată este umplută cu pralină și servită cu cremă engleză de cafea. Bufurile de cacao au o aromă bogată, amară de ciocolată, căutați-le în magazinele naturiste.


Ingrediente

pralină cu vârf de cacao

  • niburi de cacao 3 linguri
  • zahăr pudră 200 g

marchiză de ciocolată

  • 70% ciocolată neagră 400 g
  • unt nesarat 200 g, la temperatura camerei
  • zahăr tos auriu 60 g
  • extract de vanilie 1 lingura
  • ouă 6, separate

cafea cremă engleză

  • galbenusuri de ou 4
  • zahăr pudră 2 linguri
  • lapte 300 ml
  • cremă unică oală de 284 ml
  • cafea espresso tare 3 linguri, racite la temperatura camerei (instantaneu este bine)

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați o tavă de 1 kg cu folie alimentară. Pentru a face pralina de cacao, întindeți boabele de cacao pe o tavă de copt tapetată cu hârtie siliconată sau folie ușor unsă.

    Încingeți ușor zahărul tos într-o tigaie grea până când zahărul se topește, răsuciți ușor tigaia din când în când pentru a încuraja zahărul să se topească uniform, dar nu amestecați sau zahărul s-ar putea cristaliza.

    Când zahărul s-a transformat în lichid și apoi într-un caramel intens de culoarea chihlimbarului, turnați-l repede peste sâmburele de cacao. Se răcește complet apoi se sparge în cioburi.

  • Pasul 2

    Pentru marchiză, topește ușor ciocolata și untul într-un cuptor cu microunde sau într-un vas termorezistent pus peste, nu într-o cratiță cu apă clocotită. Se amestecă zahărul și extractul de vanilie. Bateți gălbenușurile, unul câte unul, până se omogenizează.

  • Pasul 3

    Într-un castron curat, bate albușurile spumă cu un praf de sare pentru a forma vârfuri tari. Amestecați o lingură grămadă de albuș de ou în amestecul de ciocolată pentru a-l slăbi, apoi amestecați cu grijă restul folosind o lingură mare de metal sau o spatulă pentru a reține cât mai mult aer.

    Se toarnă în tava și se bate de câteva ori la suprafață pentru a distribui uniform amestecul. Acoperiți strâns cu folie alimentară și lăsați la congelator cel puțin 8 ore sau peste noapte.

  • Pasul 4

    Pentru a face crema englezească de cafea, amestecați gălbenușurile de ou și zahărul într-un castron. Puneți laptele și smântâna într-o cratiță și încălziți până când ajung la punctul de fierbere. Se toarnă peste amestecul de ouă, amestecând constant până se omogenizează.

    Clătiți tava și întoarceți crema în ea. Gatiti la foc mediu cateva minute, amestecand continuu pana cand amestecul se ingroasa suficient pentru a acoperi spatele unei linguri. Se ia de pe foc si se amesteca cafeaua. Acoperiți suprafața cu folie alimentară și lăsați să se răcească.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, întoarceți marquiza, îndepărtând folia alimentară și tăiați-l în felii (muiați cuțitul în apă fierbinte, pentru a fi mai ușor). Pe fiecare farfurie puneți puțină cremă engleză de cafea și presărați feliile de marquise cu pralină.

Informatii nutritionale

  • Kcals 551
  • Gras 38,8g
  • Saturate 20.6g
  • Carbohidrați 44.2g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 9.2g
  • Sare 0,18g
#Marquise #ciocolată #cremă #engleză #cafea #și #pralină #vârf #cacao
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *