Close
Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de mere brăzdate cu sos de caramel

Mere brăzdate cu cidru, cu sos de caramel și alune confiate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 6
  • Uşor

Vrei o rețetă de desert de toamnă rapidă, dar impresionantă? Verificați merele noastre ușor de cidru cu sos de caramel auriu și alune confiate crocante


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Autorul Stuart Ovenden spune: „Acest desert are un adevărat factor wow, este ușor de făcut și poate fi pregătit înainte. Încălziți merele brăzdate înainte de servire și plătiți-le cu alune confiate și sos de caramel. Pentru o decadență suplimentară, o lingură de cremă de calvados este delicioasă. ”

Ingrediente

MERE POCATE

  • cidru 1 litru
  • zahăr brun moale deschis 150g
  • scorţişoară 1 băț
  • anason stelat 1
  • lămâie 1, zestat
  • mâncând mere 6

ALUNE CANDIATE

  • albus de ou 1
  • zahar granulat 50g
  • alune de padure 100g, tocate aproximativ
  • unt 25g, topit

SOS DE TOFFEE

  • crema dubla 300ml
  • zahăr brun moale deschis 100g
  • unt 75g
  • extract de vanilie câteva picături

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cidrul, zahărul brun deschis, condimentele și coaja de lămâie într-o tigaie, amestecând ocazional până când zahărul s-a dizolvat. Curățați merele și adăugați cu grijă la cidrul fierbinte. Aduceți cidrul înapoi la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 20 de minute sau până când un cuțit ascuțit alunecă ușor prin carnea de măr. Scoateți tigaia de pe foc și lăsați merele să se răcească în lichid.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 190 ° C / ventilator 170 ° C / gaz 5. Pentru a face alunele confiate, bateți albușul pentru un minut cam așa până se spumează, apoi împingeți ușor zahărul granulat, alunele, majoritatea untului și un vârf de sare. Ungeți ușor o foaie de copt cu untul rămas, apoi întindeți peste amestec. Coaceți timp de 5-7 minute sau până devine auriu – se recomandă un ochi atent, deoarece poate arde destul de ascuțit. Lăsați-l să se răcească înainte de al rupe în bucăți mici.

  • Pasul 3

    Pentru sos, topiți ușor smântâna, zahărul brun deschis, untul și vanilia împreună într-o tigaie. Aduceți la o bulă și continuați să amestecați și să fierbeți până când lichidul are o culoare groasă, aurie de caramel. Se servește cald cu merele brăzdate și cu un strop de nuci confiate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 634
  • Gras 51,5g
  • Saturează 26.2g
  • Carbohidrați 36.1g
  • Zaharuri 35,8g
  • Fibră 2g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,4g
.
#Mere #brăzdate #cidru #sos #caramel #și #alune #confiate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast