Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Mica Regina Budincilor

Mica regină a budincilor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Aceste budinci ușoare ca aerul au o bază de zmeură și brioșă, acoperite cu bezea pudrată cu zahăr. Ei fac o alegere sănătoasă fiind atât cu conținut scăzut de grăsimi, cât și sub 350 de calorii


Ingrediente

  • lapte 550 ml
  • unt 25 g
  • zahăr tos auriu 75 g
  • lămâie 1, zestă
  • brioșă proaspătă sau pesmet alb 100 g
  • ouă 2, separate
  • zahăr Demerara a stropi

SOS

  • zmeura sau mure 200 g
  • zahăr pudră 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul, încălziți fructele de pădure cu zahărul până se înmoaie. Trimiteți o pulpă, apoi cerneți semințele.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se incinge impreuna laptele, untul si 25 g de zahar, se adauga coaja de lamaie si se toarna peste pesmet. Se amestecă și se răcește.

  • Pasul 3

    Se amestecă gălbenușurile și se împarte între 4 × 200 ml ramekins sau vase pătrate din ceramică. Coaceți timp de 15 minute sau până când se fixează.

  • Pasul 4

    Împărțiți sosul de zmeură între budinci și întindeți-o ușor.

  • Pasul 5

    Bateți albușurile spumă până la vârfuri tari, apoi adăugați zahărul rămas pentru a face o bezea tare. Bezeaua se pune pe budinca in randuri de varfuri, se presara peste putin zahar demerara si se da la cuptor 5-10 minute sau pana cand bezeaua s-a rumenit pe margini si se intareste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 326
  • Gras 11.8g
  • Carbohidrați 46,7g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 11.3g
  • Sare 0,58g
#Mica #regină #budincilor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *