Tipul bucătăriei:
Mica regină a budincilor
- serveste 4
- Uşor
Aceste budinci ușoare ca aerul au o bază de zmeură și brioșă, acoperite cu bezea pudrată cu zahăr. Ei fac o alegere sănătoasă fiind atât cu conținut scăzut de grăsimi, cât și sub 350 de calorii
Ingrediente
- lapte 550 ml
- unt 25 g
- zahăr tos auriu 75 g
- lămâie 1, zestă
- brioșă proaspătă sau pesmet alb 100 g
- ouă 2, separate
- zahăr Demerara a stropi
SOS
- zmeura sau mure 200 g
- zahăr pudră 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul, încălziți fructele de pădure cu zahărul până se înmoaie. Trimiteți o pulpă, apoi cerneți semințele.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se incinge impreuna laptele, untul si 25 g de zahar, se adauga coaja de lamaie si se toarna peste pesmet. Se amestecă și se răcește.
-
Pasul 3
Se amestecă gălbenușurile și se împarte între 4 × 200 ml ramekins sau vase pătrate din ceramică. Coaceți timp de 15 minute sau până când se fixează.
-
Pasul 4
Împărțiți sosul de zmeură între budinci și întindeți-o ușor.
-
Pasul 5
Bateți albușurile spumă până la vârfuri tari, apoi adăugați zahărul rămas pentru a face o bezea tare. Bezeaua se pune pe budinca in randuri de varfuri, se presara peste putin zahar demerara si se da la cuptor 5-10 minute sau pana cand bezeaua s-a rumenit pe margini si se intareste.
Informatii nutritionale
- Kcals 326
- Gras 11.8g
- Carbohidrați 46,7g
- Fibră 2.1g
- Proteină 11.3g
- Sare 0,58g