Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Mille Feuille

Millefolie de fructe de vară cu cremă de calvados

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Stăpânește arta patiseriei franceze cu clasicul mille feuille. Straturi delicate de aluat foietaj, fructe de pădure proaspete de vară și cremă dulce de calvados fac din această oră ceaiului o rețetă spectaculoasă de servit prietenilor și familiei dvs.


Ingrediente

  • zahăr pudră
  • aluat foietaj bloc de 250 g
  • căpșune 250 g, decorticat și tăiat la jumătate
  • crema dubla 200 ml
  • zmeura 200 g
  • calvados (sau armagnac) 2-3 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pudrați ușor suprafața de lucru cu zahăr pudră și întindeți aluatul la o grosime de 20p. Punem aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Acoperiți complet cu mai multă hârtie de copt și o altă foaie de copt (acest lucru o va împiedica să crească prea mult).

  • Pasul 2

    Coaceți 15 minute, apoi scoateți și îndepărtați foaia de copt de deasupra și hârtia. Pudram cu zahar pudra si dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute pana devin aurii. Misto.

  • Pasul 3

    Puneți căpșunile tăiate în jos într-o tavă de copt și pudrați cu zahăr pudră. Se da la cuptor pentru 3 minute apoi se raceste (asta intensifica aroma de capsuni). Intre timp, batem smantana cu 1 lingura de zahar pudra si calvados.

  • Pasul 4

    Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia aluatul răcit în 12 pătrate, de aproximativ 8 cm fiecare.

  • Pasul 5

    Pe o farfurie se pune un strop de smantana si deasupra se pune un patrat de patiserie. Adăugați un strop de smântână în centrul pătratului. Aliniați jumătățile de căpșuni îndreptate spre exterior. Mai adaugă puțină smântână apoi pune un al doilea strat de aluat deasupra.

  • Pasul 6

    Adaugati inca o bucata de crema apoi aranjati zmeura in jurul marginii. Acoperiți cu încă un pătrat de patiserie și pudrați cu zahăr pudră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 571
  • Gras 42g
  • Carbohidrați 41g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 5.6g
  • Sare 0,5g
#Millefolie #fructe #vară #cremă #calvados
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *