Tipul bucătăriei:
Mousse clasic de ciocolată
- servește 4 persoane
- Uşor
Pregătiți înainte aceste vase simple de mousse de ciocolată neagră și serviți cu pâine scurtă de casă. Această rețetă rapidă și ușoară este suficientă pentru 4 și este gata în doar 30 de minute.
Încercați această mousse clasică de ciocolată, apoi verificați tortul nostru cu mousse de ciocolată, mousse de ciocolată vegană, mousse de ciocolată avocado și mai multe rețete de mousse de ciocolată.
Ingrediente
- ciocolata neagra 150g
- crema dubla 100 ml
- albușuri de ou 3
- zahăr tos auriu 50g
SCURT PORTOCALIU
- zahăr glazură 50g, plus mai multe pentru praf
- făină simplă 100g
- faina de porumb 25g
- migdale macinate 25g
- portocale 1, zestat
- unt 125g, rece și tăiate cubulețe
- apă de floare de portocal 1-2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Topiți ciocolata în cremă într-un castron pus peste o tigaie cu apă fierbinte (aveți grijă să nu lăsați baza vasului să atingă apa sau să pătrundă apă în ciocolată) sau la cuptorul cu microunde.
-
Pasul 2
Bateți albușurile la vârfuri tari și apoi bateți zahărul și continuați să bateți până când aveți un amestec lucios. Se amestecă o treime din bezea în ciocolată, apoi se îndoaie ușor în rest. Se împarte între 4 oale și se răcește.
-
Pasul 3
Între timp, încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Amestecați zahărul glazurat, făina, făina de porumb, migdalele măcinate cu coaja de portocală și frecați untul. Se amestecă 1-2 linguri apă de floare de portocal și se aduce amestecul împreună pentru a face un aluat. Rolați-l pentru a face un dreptunghi pe o foaie de copt căptușită cu pergament și coaceți timp de 15-20 de minute până când devin aurii. Feliați în degete, răciți-le, apoi pulverizați-le cu zahăr glazură. Se servește alături de mousse de ciocolată răcită.
Informatii nutritionale
- Kcals 616
- Gras 4.2g
- Saturează 25.8g
- Carbohidrați 44,6g
- Fibră 4.6g
- Proteină 7.7g
- Sare 0,4g