Tipul bucătăriei:
Mousse de ciocolată Affogato
- Face 4-6
- Uşor
Verificați această rețetă rapidă și ușoară de mousse de ciocolată cu espresso. Dacă găzduiți o cină și căutați un desert indulgent, dar ușor, care să poată fi făcut cu ușurință înainte, încercați aceste puds cremoase fără gluten – gata în 15 minute
Încercați această mousse de ciocolată affogato, apoi verificați clasica noastră mousse de ciocolată, tort de mousse de ciocolată, mousse de ciocolată vegană și mai multe rețete de mousse de ciocolată.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- espresso de bună calitate 100 ml, plus fotografii suplimentare de servit
- cremă proaspătă gata preparată 300g
- ciocolata neagra 150g, tocat
- albușuri de ou 3 mari
- zahăr ușor muscovado 1 lingură
- pudră de cacao pentru praf
Metodă
-
Pasul 1
Puneți espresso, cremă și ciocolată mărunțită într-o tigaie și amestecați împreună la foc mic. Când ciocolata s-a topit, scoateți-o de pe foc și răzuiește-o într-un bol mare pentru a se răci.
-
Pasul 2
Odată răcit, folosiți un alt castron de amestecare și bătători electrice pentru a bate albușurile la vârfuri rigide. Adăugați un vârf de sare și zahărul și bateți din nou timp de un minut până când devin tari.
-
Pasul 3
Se amestecă 1/ 3 din albușurile bătute în amestecul de cremă până când nu rămân nicio dungă, apoi împingeți ușor restul de albușuri cu o lingură mare de metal. Încercați să păstrați cât mai mult aer posibil.
-
Pasul 4
Împărțiți între 4-6 ramekine mici sau vase, agitând ușor pentru a aplatiza vârfurile, apoi răciți cel puțin 4 ore, dar de preferință peste noapte. Praf cu cacao când sunteți gata să serviți – cu fotografii suplimentare de espresso fierbinte pe lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 215
- Gras 12.1g
- Saturează 7.1g
- Carbohidrați 20.1g
- Zaharuri 15.4g
- Fibră 2.7g
- Proteină 5g
- Sare 0,1g