Tipul bucătăriei:
Mousse de ciocolată cu nuci de pin casante
- servește 6
- Uşor
Această mousse de ciocolată provine din cartea de bucate actuală a lui Jackson și Levine și este incredibil de decadentă. Este super cremos, proaspăt și atât de simplu de făcut. Cu adăugarea de nuci de pin crocante fragile, această mousse catifelată de ciocolată este sfârșitul perfect pentru orice cină
Încercați această rețetă de mousse de ciocolată cu nuci fragile, apoi verificați clasicul nostru mousse de ciocolată, tort de mousse de ciocolată, mousse de ciocolată vegan și mai multe rețete de mousse de ciocolată.
Ingrediente
- ciocolata neagra 300g, rupt în bucăți
- ouă 8, la temperatura camerei
- crème fraîche a servi, opțional
FRAGIL
- zahăr pudră 75g
- nuci de pin 50g, prăjit
- sare de mare
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face fragilul, puneți zahărul și 2 linguri de apă într-o tigaie la foc mediu și aduceți la fierbere.
-
Pasul 2
Odată ce zahărul s-a dizolvat, creșteți focul și gătiți până se formează un caramel, învârtindu-se în mod regulat.
-
Pasul 3
Se amestecă nucile și se toarnă pe o tavă de copt tapetată cu pergament. Se presară sare și se răcește timp de 1 oră.
-
Pasul 4
Puneți ciocolata într-un castron rezistent la căldură peste (dar nu atingeți) o tigaie cu apă la foc mic și topiți, amestecând ocazional.
-
Pasul 5
Separați ouăle, punând 6 dintre gălbenușuri într-un vas și toate cele 8 albe într-un castron mare și curat.
-
Pasul 6
Adăugați gălbenușurile la ciocolata topită și amestecați până se amestecă bine.
-
Pasul 7
Bateți albușurile la vârfuri moi. Folosind o lingură mare de metal, adăugați o lingură de albi în amestecul de ciocolată și bateți bine.
-
Pasul 8
Continuați până când vedeți amestecul slăbit, apoi împingeți ușor albusul rămas, încercând să păstrați cât mai mult volum posibil.
-
Pasul 9
Împărțiți mousse-ul între pahare de servit și răciți cel puțin 3 ore.
-
Pasul 10
Scoateți mousse-ul din frigider cu 15 minute mai devreme și serviți-l cu fragil, rupt în bucăți și crème fraîche.