Tipul bucătăriei:
Mousse de ciocolată cu topping de crumble
- serveste 8
- Puțin efort
Această rețetă de mousse de ciocolată vine de la Augustine Kitchen. Este delicios de mătăsos și bogat, dar este foarte simplu de făcut. Îl puteți face cu mult timp în avans, așa că este unul grozav cu care să impresionați la o cină – garantat pentru mulțime.
Încercați acest mousse de ciocolată cu topping de crumble, apoi consultați mousse-ul nostru clasic de ciocolată, prăjitura mousse de ciocolată, mousse-ul de ciocolată vegan și mai multe rețete de mousse de ciocolată.
Ingrediente
- ciocolata neagra 200 g, rupte în bucăți
- ouă 6, separate
- zahăr tos auriu 25 g
- crema dubla 150 ml, bătut ușor
- fructe de sezon pentru a servi (zmeura, segmente de portocala sau para pozata)
topping de crumble
- unt 25 g
- făină simplă 25 g
- zahăr tos auriu 20 g
- migdale măcinate 20 g
- pudră de cacao 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face mousse, puneți ciocolata într-un bol termorezistent și adăugați 2 linguri de apă. Pune vasul peste o cratita cu apa clocotita, pana se topeste ciocolata, avand grija ca fundul vasului sa nu atinga apa.
-
Pasul 2
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se taie si se bat galbenusurile cu zaharul pana devin putin mai palide. Odată ce ciocolata s-a răcit puțin, se toarnă peste gălbenușurile de ou și se amestecă bine.
-
Pasul 3
Adăugați treptat albușurile și amestecați foarte ușor cu o lingură mare de metal. Împărțiți între opt feluri mici de servire și lăsați la frigider peste noapte.
-
Pasul 4
Pentru a face topping-ul de crumble, incalzim cuptorul la 150c/ventilator 130/gaz 2. Frecam untul cu faina pana seamana cu pesmet apoi amestecam restul ingredientelor. Se intinde pe o tava de copt si se coace 10 minute, apoi se lasa la racit.
-
Pasul 5
Pentru a servi mousse-ul, acoperiți cu o lingură de smântână și presărați o parte din toppingul de crumble. Serviți cu fructe de sezon.