Tipul bucătăriei:
Mousse de zmeura cu biscuiti cu menta
- serveste 6
- Uşor
Budincă de zmeură destul de fructată, concepută pentru a fi ușor de făcut și pentru a impresiona în continuare prietenii și familia. Faceți-vă proprii biscuiți cu mentă pentru un factor wow suplimentar.
Ingrediente
- zmeura 400 g
- zahăr tos auriu 2 linguri
- gelatină 2 frunze
- crema dubla 500 ml
biscuiti cu menta
- mentă o mână de frunze
- zahăr pudră 100 g
- unt 100 g
- ou 1
- făină simplă 225 g
- praf de copt ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Păstrați o parte din zmeură deoparte pentru decor și turnați restul într-un robot de bucătărie împreună cu zahărul. Preparați un piure, apoi împingeți-l printr-o sită cu ochiuri fine. Înmuiați frunzele de gelatină în apă rece. Se încălzește puțin din smântână, se adaugă gelatina storsă și se amestecă până se topește. Bateți smântâna până la vârfuri moi. Se amestecă gelatina în zmeură, apoi se amestecă în cremă. Turnați amestecul în șase pahare mici și lăsați-l la rece cel puțin o oră.
-
Pasul 2
Faceți biscuiții șuierând menta cu zahărul până când menta se sparge, apoi adăugați untul și smântâna. Bateți ouăle, făina și praful de copt (adăugați 1 lingură apă dacă aluatul este uscat). Acoperiți și lăsați la rece cel puțin o oră.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se întinde o porție de aluat pe o suprafață tapetă cu făină la 5 mm grosime și se decupează biscuiții. Puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu pergament, distanțați-le și coaceți timp de 8-10 minute până devin foarte ușor aurii. Se lasa la racit pe foaie inainte de a le ridica. Când aveți destui biscuiți, congelați aluatul rămas în porții.
-
Pasul 4
Decoram mousse-ul cu zmeura si servim cu biscuitii cu menta.
Informatii nutritionale
- Kcals 633
- Carbohidrați 33.3g
- Proteină 5.2g
- Gras 52g
- Sare 0,3g
- Fibră 3g