Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Pâine albă tăiată în felii

Pâine albă ușoară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 1 pâine
  • Uşor

În această rețetă clasică, iaurtul este folosit pentru a face o pâine mai ușoară cu o firimitură mai pufoasă, perfectă pentru sandvișuri și prăjire


Încercați pâinea noastră clasică de pâine albă, apoi verificați pâinea cu sifon, pâine cu aluat, pâine de secară, baghete și rețete mai ușoare de pâine.

Ingrediente

  • făină albă puternică 500g, plus extra pentru praf
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă Plic 7g
  • sare de mare fină 2 lingurițe
  • iaurt natural 60g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina într-un castron mare, apoi presărați drojdia și sarea pe ambele părți ale bolului. Faceți o fântână în centru și turnați iaurtul și 300ml de apă fierbinte manual. Se amestecă bine cu mâinile curate pentru a forma o minge aspră, apoi se îndreaptă pe o suprafață de lucru ușor făinată și se frământă timp de 10 minute până când este netedă și elastică. Transferați-l într-un castron curat, acoperiți-l cu un prosop de ceai curat sau capac de duș și lăsați-l să crească timp de 1-2 ore până când dublează dimensiunea. Puteți dovedi peste noapte în frigider pentru a dezvolta o aromă suplimentară, dacă preferați.

  • Pasul 2

    Bateți aluatul din castron, apoi transferați-l pe o suprafață de lucru (este posibil să nu mai aveți nevoie de făină, dar adăugați o praf ușor dacă aveți) și formați o bilă trăgând marginile împreună sub aluat și ciupindu-le pentru a sigila și formează o suprafață netedă. Se transferă pe o tavă de copt. Sau, puteți modela aluatul într-un oval și transferați-l într-o formă de pâine ușor untată și făinată. Acoperiți și lăsați să dovedească timp de 40 minute-1 oră până când aproape dublează din nou dimensiunea.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Introduceți câteva linii sau o cruce în pâine cu un cuțit ascuțit pentru a ajuta la controlul formei pâinii în timp ce gătește. Coaceți în mijlocul cuptorului timp de 25-30 de minute sau până devine auriu și crocant, iar fundul sună gol atunci când este atins. Transferați-le într-un raft și lăsați-le să se răcească complet înainte de a le tăia.

  • Pasul 4

    Pentru o pâine cu adevărat crocantă, încălziți o caserolă mare cu capac în cuptor timp de 30 de minute înainte de a adăuga aluatul pe o foaie de hârtie de copt. Puneți capacul și coaceți timp de 25-30 de minute. Acest lucru imită cuptorul unui brutar prin prinderea în abur, astfel creează un exterior foarte clar. Îndepărtați capacul în ultimele 5-10 minute pentru a obține coaja maro-aurie și verificați dacă sună gol înainte de îndepărtare și răcire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 190
  • Gras 1g
  • Carbohidrați 38g
  • Zaharuri 1g
  • Fibră 2g
  • Proteină 7g
  • Sare 1g
.
#Pâine #albă #ușoară
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast