Tipul bucătăriei:
Paine cu banane condimentata chai
- servește 8-10
- Uşor
Această pâine de banane cu încălzire ușoară, aromată cu ceai negru și condimente (pentru a imita masala chai) este o rotire minunată a unui clasic
Încercați această pâine cu banane condimentată, apoi verificați clasica noastră pâine cu banane, pâine sănătoasă cu banane, pâine cu banane vegană și mai multe rețete de pâine cu banane.
Autorul rețetei Edd Kimber spune: „Această pâine conține mai puțină grăsime decât în mod obișnuit, înlocuind cea mai mare parte a uleiului cu iaurt grecesc, totuși are încă textura clasică a pâinii cu banane. Cheia pentru o pâine de banane complet aromată este utilizarea bananelor cele mai întunecate și mai spotting posibil. Puteți accelera procesul de maturare stocând bananele într-o pungă de hârtie. ”
Ingrediente
- ulei de masline 50ml, plus extra pentru tablă
- scorțișoară măcinată 2 lingurițe
- ghimbir de pamant 2 lingurițe
- nucșoară măcinată Sp linguriță
- cardamom măcinat Sp linguriță
- piper negru cateva macine
- pungi de ceai negru 2
- făină simplă 225g
- praf de copt 2 lingurițe
- ghimbir cristalizat 50g
- banane 250g foarte coapte (cântărite fără piei)
- iaurt grecesc 150g
- zahăr brun moale deschis 175g
- ouă 2 mari
- pasta de fasole de vanilie 1 linguriță
DECORARE (OPȚIONAL)
- ciocolata cu lapte 75g, topit
- chipsuri de banane 50g
- ghimbir cristalizat 25g
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți ușor o tigaie de 900g și tapetați cu hârtie de copt. Puneți uleiul într-o tigaie mică la foc mediu. Odată fierbinți, adăugați condimentele și frunzele de ceai (scoase din plicurile de ceai) și gătiți timp de 1 minut pentru a înflori condimentele. Scoateți și puneți deoparte.
-
Pasul 2
Bateți împreună făina, praful de copt și ½ linguriță de sare într-un castron mediu. Adăugați ghimbirul tăiat cubulețe și aruncați pentru a combina. Într-un castron mare, bateți bananele cu o furculiță, apoi amestecați iaurtul, zahărul, ouăle, vanilia și uleiul, amestecând până la omogenizare. Adăugați ingredientele uscate la umed și folosiți o spatulă pentru a amesteca până când tocmai se combină.
-
Pasul 3
Se toarnă aluatul în formă și se nivelează ușor. Coaceți timp de 50 de minute sau până când o frigărui introdusă în tort iese curată. Se răcește până se încălzește în cutie, apoi se ridică și se află pe o farfurie.
-
Pasul 4
Pentru a decora, dacă doriți, stropiți peste ciocolata topită și acoperiți cu chipsuri de banane și ghimbir cristalizat.
Informatii nutritionale
- Kcals 277
- Gras 8.1g
- Saturează 2.2g
- Carbohidrați 45g
- Zaharuri 26.8g
- Fibră 1.8g
- Proteină 5.2g
- Sare 0,6g