Tipul bucătăriei:
Pâine cu banane de ciocolată
- serveste 10
- Puțin efort
Această rețetă combină aromele clasice într-o pâine de banane delicioasă de ciocolată. Este o modalitate grozavă de a folosi bananele prea coapte și va fi un succes pentru toată lumea. Whisky-ul adăugat îi dă o întorsătură de adult.
Coaceți această pâine de banane cu ciocolată, apoi verificați pâinea noastră clasică cu banane, pâine cu banane cu ciocolată și pâine cu banane vegană.
Avem, de asemenea, o mulțime de rețete de prăjituri de ciocolată delicioase, cum ar fi prajitura noastră supremă cu ciocolată și prăjitură cu ciocolată.
Ingrediente
- stafide sau sultane 100 g
- whisky 75 ml
- făină simplă 150 g
- pudră de cacao 25 g
- fulgi de ciocolată 100 g
- praf de copt 2 lingurite
- bicarbonat de sodiu ½ linguriță
- sare ½ linguriță
- unt 125 g, topit
- zahăr tos auriu 150 g
- ouă 2
- banane mici 4 coapte (300g fără coajă), piure
Metodă
-
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 170c/ventilator 150c/gaz 3. Ungeți și tapetați o tavă de 900g (2lb).
-
Pasul 2
Puneti stafidele si whisky-ul intr-o cratita mica si aduceti la fiert. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 1 oră până când stafidele se îmbină.
-
Pasul 3
Puneți făina, cacaoa, fulgii de ciocolată, praful de copt, bicarbonatul și sarea într-un castron și combinați cu o lingură de lemn.
-
Pasul 4
Într-un castron mare, amestecați untul topit cu zahărul și bateți până se omogenizează. Bateți ouăle pe rând, apoi bananele. Se amestecă stafidele. Adăugați amestecul de ciocolată și făină, câte o treime, amestecând bine de fiecare dată. Se pune în tava de pâine și se nivelează.
-
Pasul 5
Coaceți în mijlocul cuptorului timp de 1¼ oră. Se lasă în tavă pe un grătar să se răcească, apoi se întoarce.
Informatii nutritionale
- Kcals 365
- Gras 16.9g
- Carbohidrați 47,7g
- Fibră 1.9g
- Proteină 4.4g
- Sare 0,99g