Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta de paine de maimuta cu Bourbon

Pâine de maimuță beată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Puțin efort

Aluat de pâine îmbogățit dulce, stropit într-un sos bourbon lipicios – ce nu e de iubit? Serviți-l cald, astfel încât să se strângă ușor în bucăți individuale


Ingrediente

  • lapte semi-degresat 275 ml
  • bourbon 2 linguri
  • drojdie uscată activă 2 plicuri de 7 g
  • făină de pâine albă tare 700g
  • sare 1 lingura
  • zahăr tos auriu 50 g
  • unt nesarat 50 g, topit
  • oua mari 2, batut cu furculita

ASAMBLARE

  • unt 125 g
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • zahar granulat 250 g
  • bucăți de nucă 150 g
  • Sirop din esență de arțar 50 ml
  • zahăr moale brun deschis 50 g
  • bourbon 75 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți laptele și bourbonul la mâna fierbinți într-un cuptor cu microunde sau într-o tigaie. Se presară drojdia și se lasă până devine spumos – aproximativ 10 minute.

  • Pasul 2

    Se amestecă făina de pâine, sarea și zahărul într-un castron mare, apoi se bate untul în drojdia lăptoasă, urmată de ouă. Se amestecă ingredientele umede în cea uscată, apoi se răsturnează pe suprafața de lucru și se frământă timp de 10 minute până se omogenizează (sau cu un mixer cu suport prevăzut cu un cârlig de aluat). Puneți aluatul înapoi într-un castron acoperit cu folie alimentară unsă și lăsați să crească undeva cald până își dublează volumul.

  • Pasul 3

    Inainte de asamblare, se topeste untul intr-o tigaie, apoi se unge o tava de 2 litri cu o cantitate mica. Se amestecă scorțișoara în zahărul granulat, apoi se presară o lingură în baza formei cu câteva bucăți de nucă.

  • Pasul 4

    Trageți aluatul în aproximativ 50 de bucăți și rulați-le în bile. Rând pe rând, se scufundă în unt pentru a se îmbrăca, se scurge excesul, apoi se rulează în zahăr condimentat. Puneți la întâmplare în tavă până obțineți un strat plin. Mai împrăștiați cu câteva bucăți de nucă, apoi continuați să stratificați bilele și nucile uniform în tavă. Se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit 45 de minute – 1 oră la temperatura camerei până când aluatul crește și nu se întoarce când îl înțepe.

  • Pasul 5

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și păstrează 3 linguri de unt topit rămas. Cand aluatul a crescut frumos se coace 35 de minute pana devine auriu. Lăsați pâinea să se răcească timp de 10 minute, apoi întoarceți-o pe o farfurie de servire și dați tava o apăsare ascuțită pentru a elibera pâinea. Totuși, nu mutați tava de pe pâine – lăsați-o să acționeze astfel încât pâinea de maimuță să își păstreze forma pe măsură ce se răcește.

  • Pasul 6

    Odată aproape răcit, scoateți tava. Amestecați siropul de arțar, zahărul brun și bourbonul cu untul rezervat într-o tigaie și barbotați până devine siropos. Stropiți pâinea cu glazură bourbon pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 583
  • Gras 22.4g
  • Saturate 9.2g
  • Carbohidrați 77.2g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 11.8g
  • Sare 0,7g
.
#Pâine #maimuță #beată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast