Tipul bucătăriei:
Pâine de malț cu banane
- felii în 12
- Uşor
Utilizați bananele rămase în pâinea noastră umedă cu fructe uscate cu ceai și extract de malț. Malțul adaugă un plus de gust de caramel de nuci la acest tratament mai dur de ceai
Încercați pâinea de malț moreish, apoi verificați rețetele mai ușoare de pâine cu banane, inclusiv o pâine clasică cu banane, o pâine sănătoasă cu banane și o pâine cu ciocolată.
Pentru mai multe coaceri fără lactate, consultați pâinea clasică vegană cu banane, tortul cu morcovi vegan, tortul cu ciocolată vegană, tortul vegan cu lămâie și mai multe rețete cu tort vegan.
Ingrediente
- ceai negru puternic și fierbinte 100 ml
- curmale grele 100g, tocat
- sultane 100g
- extract de malț 150g, plus extra pentru periaj
- zahăr brun moale închis 50g
- făină simplă 250g
- praf de copt 2 lingurițe
- banane 2 coapte, piure
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3. Căptușiți o formă de pâine de 2 lb / 900 g cu o fâșie de hârtie de copt, lăsând marginile deasupra.
-
Pasul 2
Se prepară ceaiul, apoi se lasă curmale și sultane în timp ce sunt încă fierbinți. Încălziți ușor extractul de malț și zahărul într-o tigaie mică, amestecând, până când zahărul s-a dizolvat. Se răcește până la cald.
-
Pasul 3
Puneți făina, praful de copt și un praf de sare într-un castron. Se amestecă zahărul topit, bananele, fructele și ceaiul. Introduceți aluatul în formă și coaceți-l timp de 1 oră.
-
Pasul 4
Periați blatul tortului cu mai mult extract de malț, apoi lăsați-l să se răcească complet în tablă. Înfășurați în hârtie de copt apoi foliați-o și păstrați-o 2-3 zile pentru a se maturiza și a dezvolta o aderență maximă înainte de servire. Mănâncă în decurs de o săptămână.
Informatii nutritionale
- Kcals 194
- Gras 0,3g
- Saturează 0,1g
- Carbohidrați 43.3g
- Zaharuri 22.8g
- Fibră 1.9g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,7g