Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Pâine de secară întunecată feliată cu cuțit și unt

pâine de secara

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1 pâine mare
  • Uşor

Această rețetă clasică de secară necesită doar o mână de ingrediente, făcându-l un proiect strălucitor de copt în weekend


Coaceți o pâine din această pâine de secară închisă la culoare, apoi verificați pâinea de curte și secară, fursecurile de secară cu ciocolată, brownies de secară cu mure și mai multe rețete de făină de secară.

Căutați cele mai bune rețete de pâine? Avem mai multe rețete delicioase, inclusiv aluat, pâine ușoară rulouri, pâine sifonată și baghete.

Ingrediente

  • făină albă puternică 300g
  • făină de secară întunecată 200g, plus extra pentru praf (opțional)
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 5g
  • sare 15g

Metodă

  • Pasul 1

    Introduceți ingredientele într-un castron cu 350g de apă caldă. Aduceți împreună cu mâinile într-un aluat lipicios, apoi basculați pe o suprafață de lucru și frământați timp de 10 minute. Aluatul va părea lipicios, dar ar trebui să se îndepărteze de suprafața de lucru, așa că continuați să frământați și în cele din urmă va deveni mai strâns – există mai puțin gluten în secară, deci nu va fi niciodată la fel de elastic ca aluatul alb. Introduceți aluatul înapoi în castron, acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l undeva destul de cald timp de 2 ore sau până la dublarea dimensiunii.

  • Pasul 2

    Întoarceți aluatul înapoi pe suprafața de lucru și frământați de câteva ori pentru a elimina puțin aerul, apoi mulați-l într-o rotundă strânsă și așezați-vă pe un pătrat de hârtie de copt. Acoperiți cu un prosop de ceai curat și lăsați-l din nou timp de 1-2 ore până la dublarea dimensiunii. Alternativ, lăsați să crească în frigider peste noapte.

  • Pasul 3

    Pentru cele mai bune rezultate, încălziți cuptorul la 240C / ventilator 220C / gaz 9 cu o caserolă rotundă în interior. Îndepărtați pâinea cu un shake de făină de secară, dacă doriți, și tăiați-o de câteva ori cu un cuțit ascuțit. Folosiți hârtia pentru a o ridica în vasul încălzit, apoi coaceți timp de 20 de minute cu capacul pus. Scoateți capacul și coaceți încă 20 de minute până când pâinea s-a rumenit și sună goală când este bătută. În mod alternativ, încălziți o tavă în cuptor la 220C / ventilator 200C / gaz 7 apoi prăjiți, tăiați și coaceți pâinea timp de 30-40 de minute sau până când se rumenesc și sună goală la atingere. Se răcește complet înainte de tăiere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 182
  • Gras 1g
  • Carbohidrați 37g
  • Fibră 4g
  • Proteină 5g
  • Sare 1.5g
.
#pâine #secara
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *