Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pâine de spelta

Pâine de spelta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 2 pâini
  • Puțin efort

Încearcă cea mai bună rețetă de ortografie a noastră. Această pâine cu conținut scăzut de gluten este delicioasă cu aroma sa distinctivă de nucă. De asemenea, este mai hrănitoare decât pâinea obișnuită, oferind o sursă excelentă de vitamine B.


Coaceți această pâine de speltă, apoi încercați câteva dintre celelalte rețete geniale de pâine, cum ar fi o pâine simplă cu sifon și pâine cu aluat.

Ingrediente

  • făină de speltă 500 g
  • drojdie proaspătă 10 g sau ½ linguriță de drojdie uscată ușor de amestecat
  • sare 20 g
  • apă 150 g
  • cereale integrale de spelta 100 g, înmuiate peste noapte în apă caldă (opțional)
  • unt sau ulei vegetal pentru conserve, dacă se utilizează
  • făină de speltă pentru praf

poolish (starter)

  • făină de speltă 500 g
  • apă 500 g
  • drojdie proaspătă 10 g sau ½ linguriță de drojdie uscată ușor de amestecat

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați toate ingredientele poolish în bolul dvs. de mixare, acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 3-5 ore într-un loc cald, sau peste noapte la frigider, până când amestecul crește și apar bule.

  • Pasul 2

    Pentru a face pâinea, combinați poolish-ul cu făina de speltă, drojdia, sarea, apa și boabele de speltă (dacă folosiți) și amestecați împreună cu ajutorul unei raclete.

    Utilizați racleta pentru a vă ajuta să turnați aluatul pe suprafața de lucru (nu-l înfăinați mai întâi). Lucrați aluatul.

  • Pasul 3

    După ce ți-ai lucrat aluatul, poți să-ți înfăini ușor suprafața de lucru, să pui aluatul deasupra, să faci o bilă și să te odihnești timp de o oră.

  • Pasul 4

    Când aluatul a crescut, pudrați ușor suprafața de lucru cu făină, întoarceți aluatul și împărțiți-l în jumătate, folosind marginea ascuțită a unei raclete. Acoperiți cu prosoape și lăsați să se odihnească pe suprafața de lucru timp de 15 minute.

    Încălzește cuptorul la 250c/ventilator 230/gaz 10 (sau cât va atinge cuptorul) cu o oră înainte de a avea nevoie. Dacă nu coaceți în forme (veți avea nevoie de 2 forme ușor unse de 800 g), puneți în 2 pietre de copt sau tăvi.

  • Pasul 5

    Pentru a forma pâini, pudrați ușor suprafața de lucru, puneți aluatul cu partea cea mai netedă în jos și aplatizați-l într-o formă ovală aspră. Îndoiți o parte a aluatului turtit în mijloc și apăsați suficient de ferm pentru a lăsa adâncituri pentru degete. Acum pliați în cealaltă parte, urmată de partea de jos și de sus, apăsând ferm de fiecare dată.

    Îndoiți în jumătate și apăsați ferm pentru a sigila marginile. Puneți în cutii cu cusătura în jos. Sau formați bile și puneți-le în coșuri de dovadă sau boluri tapetate cu pânză (pușor înfăinate).

    Se acoperă cu prosoape și se lasă la dospit 1 oră sau până când își dublează volumul. Dacă folosiți coșuri, întoarceți pâinile pe o tavă gata de copt.

  • Pasul 6

    Deschideți ușa cuptorului și aburiți rapid interiorul cuptorului cu apă pulverizată (aproximativ 15 stropi). Puneți în forme sau glisați pâinile pe pietrele de copt fierbinți sau tăvile din cuptor și pulverizați din nou (aproximativ 5 stropi) înainte de a închide rapid ușa cuptorului.

    Setați cronometrul pentru 2 minute. După acest timp, reduceți căldura la 220c/ventilator 200c/gaz 7 și coaceți încă 25-30 de minute până când bazele pâinilor sună goale când sunt bătute. Se răcește pe gratele de sârmă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 588
  • Gras 12.8g
  • Saturate 1.9g
  • Carbohidrați 324,5g
  • Fibră 43.4g
  • Proteină 69g
  • Sare 10.63g
#Pâine #spelta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *