Tipul bucătăriei:
Pâine prăjită PB și J cu alune fragile
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de pâine prăjită franțuzească PB&J cu arahide fragile se inspiră din America pentru un răsfăț de mic dejun cu adevărat indulgent. Păstrați orice gem rămas acoperit în frigider timp de până la patru zile
Ingrediente
- unt de arahide crocant 50 g
- mascarpone 50 g
- brioșă sau bloomer 4 felii groase
- ouă 2, ușor bătute
- zahăr tos auriu 1 lingura
- extract de vanilie 2 lingurite
- crema dubla 50 ml
- unt pentru prăjit
GEM
- zmeura 100 g
- lămâie ½ mic, suc
- zahăr pudră 50 g
ARAIDE FRABILE
- zahăr tos auriu 75 g
- arahide prăjite 25 g, tocat grosier
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face fragilul, presară zahărul într-o tigaie cu bază grea într-un strat subțire care acoperă baza. Gatiti la foc mediu pana cand zaharul se topeste si se transforma intr-un caramel. Nu fi tentat să o amesteci în acest moment, răsuciți tigaia pentru a topi zahărul. Când zahărul capătă o culoare chihlimbar, puneți nucile cu un praf de sare și ungeți-le în caramel. Se toarnă cu grijă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă să se răcească complet.
-
Pasul 2
Puneți ingredientele pentru dulceață într-o tigaie mică și gătiți până când zmeura își pierd forma și devin moale. Se strecoară printr-o sită, aruncând semințele, dacă doriți, și lăsați să se răcească. Rupeți cioburile friabile răcite, apoi pasați într-un blender mic pentru a obține caramel și pesmet de nuci.
-
Pasul 3
Amestecați untul de arahide într-un castron pentru a se slăbi, apoi amestecați mascarpone. Împărțiți amestecul între 2 bucăți de brioșă și întindeți încă 2 bucăți cu 2 linguri de dulceață de zmeură. Sandvișează feliile împreună pentru a face un sandviș PB&J.
-
Pasul 4
Bateți ouăle, zahărul, vanilia și smântâna într-un castron puțin adânc, apoi înmuiați sandvișurile câteva minute pe fiecare parte până când crustele încep să se înmoaie și sandvișurile devin squidless.
-
Pasul 5
Se incinge un buton de unt intr-o tigaie, iar cand incepe sa faca spuma adauga sandviciurile. Gatiti 2-4 minute pe fiecare parte pana devin aurii si crocante. Întoarceți și gătiți pe cealaltă parte. Servește cu niște arahide fragile presărate peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 1006
- Gras 57.4g
- Saturate 28g
- Carbohidrați 93,9g
- Zaharuri 54,7g
- Fibră 4.5g
- Proteină 23.5g
- Sare 19g