Tipul bucătăriei:
Panna cotta cu caramel sărat
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă de panna cotta cu caramel sărat provine de la Salt & Honey. Este ușor de făcut, dar are gust și arată grozav – perfect pentru o cină
Ingrediente
- gelatină 2 frunze
- zahăr tos auriu 100 g
- fulgi de sare de mare
- crema dubla 300 ml
- lapte 100 ml
- pastaie de vanilie ¼, despicat pe lungime
- zahăr pudră la praf
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați frunzele de gelatină în apă rece. Se amestecă zahărul și 25 ml apă într-o tigaie. Se încălzește ușor până când zahărul se topește, apoi se fierbe până devine o culoare chihlimbar închis. Se ia de pe foc si se adauga un praf de sare de mare.
-
Pasul 2
Adăugați smântâna dublă la caramel foarte încet, amestecând continuu. (Dacă îl turnați prea repede, zahărul se va solidifica. Puneți tigaia din nou pe foc pentru a se topi din nou, dacă se întâmplă acest lucru.) Apoi adăugați laptele, din nou de pe foc, și amestecați bine.
-
Pasul 3
Razuiti semintele de pe pastaia de vanilie despicata si scurgeti gelatina din apa.
-
Pasul 4
Amestecul de smântână trebuie să fie mai degrabă cald decât fierbinte. Se amestecă semințele de vanilie și gelatina scursă.
-
Pasul 5
Se strecoară printr-o sită într-o cană și se împarte amestecul în 6 rame (aprox. 90 ml fiecare). Se pune pe o tava, si se da la frigider. Răciți peste noapte până se fixează.
-
Pasul 6
Serviți panna cotta trecând cu un cuțit pe părțile laterale ale ramekinelor pentru a le slăbi, apoi răsturnați-le cu mare grijă pe farfurii. Dați ramekinul
un shake si se lasa cu capul in jos pe farfurie un minut daca panna cotta nu iese imediat. Terminați cu o pudră de zahăr pudră chiar înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 327
- Gras 27.5g
- Saturate 17.1g
- Carbohidrați 18.2g
- Proteină 1.8g
- Sare 0,2g