Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Panna Cotta cu Caramel Sarat

Panna cotta cu caramel sărat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă de panna cotta cu caramel sărat provine de la Salt & Honey. Este ușor de făcut, dar are gust și arată grozav – perfect pentru o cină


Servește această panna cotta cu caramel sărat pentru un desert impresionant, apoi verifică-ne panna cotta de vanilie, panna cotta de cocos, panna cotta de ciocolată albă și altele Rețete de deserturi în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete pe cum se face panna cotta.
Cauți mai multe rețete de caramel sărat? Încercați tortul nostru cu caramel sărat, fondantele de ciocolată cu caramel sărat și painele scurte cu caramel sărat.

Ingrediente

  • gelatină 2 frunze
  • zahăr tos auriu 100 g
  • fulgi de sare de mare
  • crema dubla 300 ml
  • lapte 100 ml
  • pastaie de vanilie ¼, despicat pe lungime
  • zahăr pudră la praf

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați frunzele de gelatină în apă rece. Se amestecă zahărul și 25 ml apă într-o tigaie. Se încălzește ușor până când zahărul se topește, apoi se fierbe până devine o culoare chihlimbar închis. Se ia de pe foc si se adauga un praf de sare de mare.

  • Pasul 2

    Adăugați smântâna dublă la caramel foarte încet, amestecând continuu. (Dacă îl turnați prea repede, zahărul se va solidifica. Puneți tigaia din nou pe foc pentru a se topi din nou, dacă se întâmplă acest lucru.) Apoi adăugați laptele, din nou de pe foc, și amestecați bine.

  • Pasul 3

    Razuiti semintele de pe pastaia de vanilie despicata si scurgeti gelatina din apa.

  • Pasul 4

    Amestecul de smântână trebuie să fie mai degrabă cald decât fierbinte. Se amestecă semințele de vanilie și gelatina scursă.

  • Pasul 5

    Se strecoară printr-o sită într-o cană și se împarte amestecul în 6 rame (aprox. 90 ml fiecare). Se pune pe o tava, si se da la frigider. Răciți peste noapte până se fixează.

  • Pasul 6

    Serviți panna cotta trecând cu un cuțit pe părțile laterale ale ramekinelor pentru a le slăbi, apoi răsturnați-le cu mare grijă pe farfurii. Dați ramekinul
    un shake si se lasa cu capul in jos pe farfurie un minut daca panna cotta nu iese imediat. Terminați cu o pudră de zahăr pudră chiar înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 327
  • Gras 27.5g
  • Saturate 17.1g
  • Carbohidrați 18.2g
  • Proteină 1.8g
  • Sare 0,2g
.
#Panna #cotta #caramel #sărat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *