Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Panna cotta cu unt și salvie

Panna cotta cu zar și salvie cu fagure de miere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de panna cotta cu zară și salvie cu fagure de miere de piper negru de la Rachel Karasik poate suna ciudat, dar chiar funcționează.


Încearcă această panna cotta cu fagure de miere, apoi verifică-ne panna cotta de vanilie, panna cotta de cocos, panna cotta de ciocolată albă și altele Rețete de deserturi în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete pe cum se face panna cotta.

Ingrediente

  • ulei
  • gelatină 2 frunze
  • crema dubla 280 ml
  • zahăr tos auriu 60 g
  • frunze de salvie 15
  • zer 120 ml
  • bicarbonat de sodiu ½ linguriță
  • zahăr tos auriu 40 g
  • sirop auriu 35 g
  • piper negru zdrobit pentru a face ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți ușor 4 ramekine cu ulei. Înmuiați gelatina în apă rece timp de 5 minute.

  • Pasul 2

    Se încălzește ușor smântâna, zahărul și salvia într-o tigaie, la foc mic, amestecând din când în când până când zahărul s-a dizolvat și amestecul tocmai ajunge la fierbere. Opriți focul, acoperiți și lăsați 5-10 minute pentru a lăsa salvie să se infuzeze. Se strecoară amestecul printr-o sită într-un castron și se aruncă salvie.

  • Pasul 3

    Stoarceți orice exces de apă din gelatina înmuiată și amestecați în crema caldă până se dizolvă complet. Adăugați zara și amestecați.

  • Pasul 4

    Împărțiți amestecul uniform între rame și lăsați-l la rece cel puțin 3 ore sau peste noapte.

  • Pasul 5

    Înainte de a începe să faceți fagure, măsurați bicarbonatul de sodiu, tapetați o tavă sau o tavă mică (o tavă de pâine funcționează bine) cu hârtie de copt unsă și aveți la îndemână o lingură de lemn sau o spatulă de cauciuc.

  • Pasul 6

    Încingeți încet zahărul și siropul auriu într-o tigaie mică, amestecând des. Lăsați zahărul să se dizolve complet, apoi măriți puțin căldura până când începe să fiarbă și capătă o culoare bogată de caramel/maro auriu. Opriți focul, adăugați bicarbonatul și începeți imediat să amestecați rapid amestecul, pentru a vă asigura că nu există buzunare de bicarb ascunse în amestec. Va începe să facă spumă și să se extindă. De îndată ce este complet combinat, turnați amestecul în tava tapetată. Va continua să se extindă și va mai bule puțin.

  • Pasul 7

    Presărați uniform piperul negru spart peste partea superioară a fagurelui. Lăsați să se întărească până când este complet solid când apăsați deasupra (aproximativ 20-30 de minute). Odată solidă, folosiți marginile hârtiei de copt pentru a ridica fagurele din tavă și pe o placă de tăiat. Folosește vârful unui cuțit sau a unui sucitor pentru a rupe fagurele în cioburi.

  • Pasul 8

    Treceți un cuțit de-a lungul marginii fiecărei panna cotta și înmuiați ramekinul în apă foarte fierbinte pentru câteva secunde (nu mai mult sau panna cotta va începe să se topească) înainte de a o întoarce pe o farfurie. Presărați cioburi de fagure deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 498
  • Gras 36.6g
  • Saturate 23.6g
  • Carbohidrați 34.5g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 3g
  • Sare 0,5g
.
#Panna #cotta #zar #și #salvie #fagure #miere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast