Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Farfurii de panna cotta cu rubarbă înăbușită

Panna cotta de ciocolată albă cu rubarbă înăbușită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Acest desert clasic, cremos, este îmbogățit cu ciocolată albă, care oferă un contrast perfect cu claritatea rubarbei


Faceți această panna cotta de ciocolată albă, apoi verificați panna cotta de vanilie, cocos panna cotta, fructul pasiunii panna cotta și altele Rețete de desert în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de specialitate, citiți ghidul nostru de rețete despre cum să faceți panna cotta.

Veți avea nevoie de șase bazine de budincă de 150 ml sau matrițe potrivite pentru această rețetă.

Ingrediente

  • gelatină de frunze fine 4 frunze
  • crema dubla 400 ml
  • tot laptele 300ml
  • zahăr pudră 70g
  • păstăi de vanilie 1, înjumătățit și semințe răzuite sau pastă de fasole de vanilie 1 linguriță
  • ciocolata alba 150g, tocat mărunt

RUBARB STEWED

  • rubarbă 400g, tăiat în bucăți de 2cm
  • zahăr pudră 50g
  • lămâie 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați gelatina într-un castron cu apă rece ca gheața timp de 10 minute până când este foarte moale. Între timp, puneți smântâna, laptele, zahărul, păstăia de vanilie și semințele într-o tigaie împreună cu un vârf de sare și aduceți la foc mic.

  • Pasul 2

    După ce fierbeți, scoateți focul (scoateți păstăia de vanilie, dacă utilizați), adăugați ciocolata, apoi amestecați pentru a se topi. Scurgeți gelatina într-o sită fină, apoi stoarceți cât mai multă apă posibil. Adăugați gelatina în amestecul de smântână și amestecați foarte bine. Se toarnă amestecul printr-o sită fină într-un ulcior. Se lasă 5-10 minute până se îngroașă ușor, apoi se amestecă foarte bine și se împarte uniform între șase bazine de budincă sau forme. Se acoperă și se răcește cel puțin 6 ore, dar de preferință peste noapte.

  • Pasul 3

    Pentru rubarba înăbușită, puneți rubarba, zahărul și sucul de lămâie într-o tigaie și fierbeți ușor, amestecând ocazional până când rubarba a eliberat niște suc și este foarte fragedă, dar nu se prăbușește. Acest lucru poate fi făcut înainte și apoi răcit.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, înmuiați cu grijă bazele matrițelor în apă fierbinte timp de 3-4 secunde pentru a slăbi panna cottas, apoi inversați pe farfurii. Reîncălziți rubarba până când se încălzește, apoi lingurați în jurul panna cottas pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 589
  • Gras 45.4g
  • Saturează 28g
  • Carbohidrați 37,8g
  • Zaharuri 37,8g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 6.3g
  • Sare 0,2g
.
#Panna #cotta #ciocolată #albă #rubarbă #înăbușită
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast