Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă Pavlova de piersici cu cremă Mascarpone

Pavlova de piersici la grătar cu cremă de mascarpone

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8-10
  • Un mic efort

Cu doar cantitatea potrivită de crocant la exterior și o umplutură de marshmallow chewy, această rețetă impresionantă, infailibilă, va face un desert spectaculos la următoarea cină


Adam, scriitorul de bucătărie Adam, spune … ”Meringele și pavlovele pot părea dificile, dar, odată ce ați înțeles elementele de bază și potențialele capcane, acestea sunt cu adevărat o bătaie de cap – au nevoie doar de timp și răbdare. Aceasta este o întorsătură modernă pe o pavlova clasică – deși, odată ce ați fixat baza, puteți pune orice doriți deasupra! ”

Perfecționați pavlova cu aceste sfaturi și trucuri utile …

  • Înainte de a bate ouăle, ștergeți vasul curat cu puțin suc de lămâie – orice reziduu sau murdărie din vas va împiedica albușurile să fie duse la vârfuri pufoase.
  • Utilizați ouă proaspete și reci – pot dura mai mult timp pentru a bate, dar structura lor este mult mai puternică și mai stabilă și va rezista mai bine.
  • Dă-i albusurilor un ou bun pentru a începe – pentru a obține aer încorporat în ele. Apoi adăugați zahărul încet – nu doriți să scoateți aerul din albi înainte ca zahărul să se dizolve și să creeze o structură stabilă pentru pavlova.
  • Folosirea făinii de porumb și a oțetului de vin alb transformă ceea ce ar fi o bezea într-o pavlova. Acestea stabilizează proteinele din ou, contribuind la crearea unui interior moale, asemănător cu marshmallow, cu un exterior crocant.
  • Odată ce albii ating vârfurile dure, încetați să mai bateți. Albușurile de ou pot fi exagerate și, înainte să știți, veți ajunge la o mizerie apoasă.
  • Dacă faceți acest lucru înainte, depozitați baza pavlova într-un recipient etanș, nu în frigider, deoarece iubește umezeala și va rămâne udă cu ocazia.
  • Grătarul piersicilor este cheia. Zahărul din piersici, combinat cu lichiorul de murături dulci, înseamnă că se vor căra și carameliza rapid.

Ingrediente

  • băutură cu suc de piersici 300ml (am folosit Granini)
  • rom alb 50 ml
  • frunze de menta o mână
  • frunze de busuioc o mână

PIERCURI GRIDLEDD

  • vin alb 100 ml
  • oțet moscatel 50 ml
  • zahăr pudră 75g
  • piersici 6 coapte, pietre îndepărtate și împărțite

PAVLOVA

  • albușuri de ou 6
  • zahăr pudră 300g
  • faina de porumb 1 linguriță
  • otet de vin alb 1 linguriță

CREMA MASCARPONE

  • mascarpone 350g
  • zahăr pudră 75g
  • crema dubla 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti piersicile, puneți vinul alb, oțetul moscatel și zahărul tos într-o tigaie mică și încălziți ușor până când zahărul s-a dizolvat. Puneți sferturile de piersici într-un castron și turnați peste lichidul fierbinte. Acoperiți până la abrupt timp de 4 ore în timp ce faceți pavlova.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 150C / ventilator 130C / gaz 2. Puneți albușurile într-un castron mare și curat și folosiți bătători electrice pentru a bate până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați treptat zahărul, în timp ce bateți, câte 1 lingură pe rând, până când amestecul deține vârfuri dure și este strălucitor și lucios. Bateți cu grijă făina de porumb și oțetul de vin alb. Puneți amestecul într-un cerc mare (aproximativ 28cm în diametru) pe o foaie de copt căptușită cu hârtie de copt și faceți o baie mare în mijloc. Puneți în cuptor și reduceți focul la 140C / ventilator 120C / gaz 1. Coaceți 1 oră 50 minute și apoi opriți focul și lăsați pavlova să se răcească în cuptor cu ușa întredeschisă, timp de 1 oră. Se scoate din cuptor și se răcește complet.

  • Pasul 3

    Se toarnă sucul de piersici printr-o sită fină într-o tigaie largă cu romul și 100 ml de lichid de decapare a piersicii și se reduce la foc mediu până se înmoaie.

  • Pasul 4

    Puneți baza pavlova rece pe o farfurie de servire și bateți mascarpone, zahărul și smântâna dublă împreună folosind bătători electrice până când amestecul deține vârfuri moi.

  • Pasul 5

    Încălziți o tigaie la mare și scurgeți piersicile. Plătiți timp de 1-2 minute, tăiați părțile în jos sau până când au urme adânci pe ele.

  • Pasul 6

    Puneți crema de mascarpone pe baza pavlovei, îngrămădiți pe piersicile carbonizate, stropiți cu siropul de piersici și împrăștiați cu mentă și busuioc. Serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 623
  • Gras 42,5g
  • Saturează 27g
  • Carbohidrați 50,9g
  • Zaharuri 50,5g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,1g
.
#Pavlova #piersici #grătar #cremă #mascarpone
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast