Tipul bucătăriei:
Pavlova
- serveste 8
- Uşor
Pavlova este o budincă britanică clasică, constând din bezele ușoare, crocante și frișcă. Urmați ghidul nostru pas cu pas pentru a crea această budincă spectaculoasă, acoperită cu fructe de pădure proaspete de vară
Publicat:
Faceți această pavlova clasică cu fructe de pădure, apoi verificați pavlova cu fructele pasiunii, pavlova cu ciocolată Baileys, mini pavlova și mai multe rețete de pavlova.
Ingrediente
- ouă 4, sau o cutie de albușuri
- zahăr pudră 250 g
- otet de vin alb 1 lingura
- faina de porumb 1 lingura
- căpșune 400 g, decojite și tăiate la jumătate dacă sunt mari
- zmeura 300 g
- zahăr pudră 1 lingura
- afine 150 g
- frișcă 300 ml
- extract de vanilie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Tapetează o foaie de copt cu pergament de copt și desenează un cerc mare cu creionul în jurul unui bol sau farfurie de aproximativ 25 cm. Întoarce hârtia.
-
Pasul 2
Separați ouăle. Congelați gălbenușurile pentru a face cremă sau înghețată.
-
Pasul 3
Bateți albușurile spumă până la vârfuri tari. Adăugați zahărul, câte 1 lingură, amestecând între fiecare adăugare până când amestecul este omogen, gros și lucios.
-
Pasul 4
Se amestecă oțetul și făina de porumb.
-
Pasul 5
Pune linguri mari de bezea pe pergament in interiorul cercului pana se umple uniform.
-
Pasul 6
Faceți o baie în centru cu dosul unei linguri și ridicați puțin părțile laterale. Pune pavlova la cuptor și coace 1 oră. Opriți cuptorul, lăsați ușa întredeschisă și lăsați bezeaua să se răcească complet.
-
Pasul 7
Pentru a face sosul, amestecați 75 g de căpșuni și 75 g de zmeură într-un piure cu zahărul pudră, apoi cerneți într-un bol. Bateți ușor smântâna și vanilia.
-
Pasul 8
Acoperiți bezea cu smântână, restul fructelor și sos de fructe de pădure.
Informatii nutritionale
- Kcals 298
- Gras 15.3g
- Saturate 9.5g
- Carbohidrați 35.3g
- Fibră 2.4g
- Proteină 3.2g
- Sare 0,1g