Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de desert cu unt de arahide

PBJ perfecte mic dejun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 3
  • Uşor

Untul de arahide este un element esențial pentru micul dejun și, după cum demonstrează creația sa fructată, acidulată și crocantă, potențialul său depășește pur și simplu toastul topping


Această idee de mic dejun cu unt de arahide provine din carte Unt de arahide: mic dejun, prânz, cină, miezul nopții de Tim Lannan și James Annabel, fotografii de Kate Berry (11,99 GBP, Hardie Grant).

Ingrediente

  • iaurt 450g
  • unt de arahide crocant 3 linguri
  • dulceață de chia de fructe de pădure ușoare 3 linguri (metoda de mai jos)
  • granola a servi
  • căpșune feliat, pentru a servi

EASY BERRY CHIA JAM

  • fructe de padure mixte congelate 375g
  • semințe chia 23g
  • suc de portocale 1 lingură
  • Sirop din esență de arțar 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face gemul de chia, combinați fructele de pădure, semințele de chia și sucul de portocale într-un castron și amestecați bine. Se acoperă și se lasă la temperatura camerei timp de 1-2 ore sau se răcește peste noapte.

  • Pasul 2

    Folosiți un tocător, o furculiță sau o spatulă pentru a zdrobi dulceața până la omogenizare. Se amestecă siropul de arțar și se lasă timp de 20-30 de minute pentru ca semințele de chia să absoarbă umezeala și să se extindă. Acest lucru va face mai mult decât aveți nevoie, dar va păstra la frigider timp de o săptămână.

  • Pasul 3

    Pentru fiecare parfait, împărțiți jumătate din iaurt între pahare sau boluri. Se acoperă cu straturi de unt de arahide și gem de chia. Repetați fiecare strat și răciți până când este gata de servire (se va păstra până la trei zile).

  • Pasul 4

    Se acoperă cu granola și căpșuni pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 230
  • Gras 13.1g
  • Saturează 4.9g
  • Carbohidrați 14.5g
  • Zaharuri 13.4g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 12.8g
  • Sare 0,4g
.
#PBJ #perfecte #mic #dejun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *