Tipul bucătăriei:

Pedro ximénez, marmeladă și budincă de Crăciun cu migdale

Pedro ximénez, marmeladă și budincă de Crăciun cu migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Un mic efort

O rețetă extra-specială de budincă de Crăciun, făcută cu sherry pedro ximénez, migdale albite și marmeladă. Puneți acest pud înmuiat în coniac la masă pentru a impresiona cu adevărat!


Încercați budinca noastră de Crăciun cu sherry, apoi verificați budinca noastră de Crăciun ușoară, budinca de Crăciun cu caramele lipicioase și mai multe rețete de tort de Crăciun.

Ingrediente

  • fructe amestecate uscate 450g
  • coaja confiata 50g
  • pedro ximénez sherry 150ml
  • unt 100g, rece, plus extra pentru lighean
  • făină auto-crescătoare 75g
  • zahăr brun moale închis 175g
  • pesmet alb și proaspăt 100g
  • condimente asortate 2 lingurițe
  • ouă 2 mari
  • marmeladă 4 linguri
  • migdale albite 50g, tocat mărunt
  • coniac 50 ml
  • smântână dublă, unt de coniac sau înghețată a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă împreună fructele uscate, coaja confiată și sherry. Acoperiți și lăsați peste noapte.

  • Pasul 2

    A doua zi, ungeți ușor un bazin de budincă de 1,2 litri și tapetați baza bazinului cu un cerc mic de hârtie de copt.

  • Pasul 3

    Cernem făina într-un castron, adăugăm zahărul, pesmetul, condimentele amestecate și un praf bun de sare, amestecăm pentru a combina.

  • Pasul 4

    Crăpați ouăle în fructele îmbibate, adăugați marmelada și migdalele, apoi radeți-le în untul rece. Se amestecă apoi se încarcă ingredientele uscate și se combină (oferind tuturor șansa de a amesteca și de a-și face o dorință).

  • Pasul 5

    Puneți amestecul de budincă în lighean. Se acoperă cu un strat dublu de hârtie de copt și o foaie de folie, apoi se leagă cu șnur. Aburim budinca la foc mic timp de 8 ore, cu ochii pe apă pentru a ne asigura că tigaia nu fierbe niciodată uscată.

  • Pasul 6

    Odată aburit, lăsați budinca să se răcească, apoi înfășurați din nou în hârtie de copt curată și folie. A se păstra într-un loc răcoros și uscat până în ziua de Crăciun.

  • Pasul 7

    Pentru a reîncălzi, fierbeți budinca timp de 2 ore, apoi ieșiți pe o farfurie. Sau, scoateți folia și cuptorul cu microunde timp de 3 minute, lăsați-l să stea 30 de secunde, apoi cuptorul cu microunde încă 3 minute. Încălziți cu grijă rachiul, turnați peste budincă și puneți-vă la masă. Serviți cu smântână dublă, unt de coniac sau înghețată, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 541
  • Gras 16.2g
  • Saturează 7.4g
  • Carbohidrați 80,9g
  • Zaharuri 67,7g
  • Fibră 4g
  • Proteină 7.3g
  • Sare 0,8g
.
#Pedro #ximénez #marmeladă #și #budincă #Crăciun #migdale
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast