Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pere la cuptor cu sabayon de șampanie

Pere la cuptor cu sabayon de șampanie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Faceți această rețetă de sabayon francez folosind metoda noastră ușor de urmat; folosim șampanie pentru a o face și mai specială. Transformă-l într-un desert de petrecere cu pere prăjite delicioase.


Faceți perele noastre coapte cu sabayon de șampanie pentru un desert de petrecere, apoi încercați și aceste pere poșate în sos de ciocolată.

Ingrediente

  • pere 6 coapte
  • zahăr ușor muscovado 3 linguri
  • lămâie 1, zestă
  • fistic tocat pentru a face 1 lingura
  • păstăi de vanilie

sabayon

  • galbenusuri de ou 2 mari
  • Șampanie 75 ml
  • zahăr tos auriu 30 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Taie perele în jumătate, scoate sâmburi și miez cu o linguriță, apoi scoate tulpinile. Se amestecă zahărul muscovado cu coaja de lămâie și fisticul, apoi se pune câte puțin în fiecare sală de pere.

  • Pasul 2

    Tăiați toată pastaia de vanilie în jumătate (pentru a avea 3 jumătăți în total), apoi împărțiți fiecare în centru. Așezați câte o bucată pe fiecare peră, astfel încât să iasă de unde era tulpina. Punem perele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 15 minute.

  • Pasul 3

    Pentru a face sabayon, puneți gălbenușurile de ou, șampania și zahărul tos într-un vas de metal sau de sticlă pus peste o tigaie cu apă clocotită (nu lăsați baza să atingă apa). Se amestecă cu bătători electrice până când amestecul se îngroașă suficient pentru a cădea foarte încet din bătători (aproximativ 15 minute). Puneți sabayonul cu grijă pe fiecare peră, astfel încât să acopere suprafața, apoi puneți perele sub un grătar foarte fierbinte sau folosiți o pistoletă pentru a rumeni suprafața.

Informatii nutritionale

  • Kcals 174
  • Gras 3.2g
  • Carbohidrați 29.9g
  • Fibră 4.7g
  • Proteină 2g
#Pere #cuptor #sabayon #șampanie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *