Tipul bucătăriei:
Piersici fripte
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de piersici fripte de la restaurantul John Doe din Notting Hill este super ușoară, dar arată grozav și are un gust delicios. Este gata în mai puțin de 30 de minute, așa că este perfect pentru un desert la cină
Faceți aceste piersici fripte pentru un desert de petrecere, apoi verificați prăjitura cu piersici, pavlova cu piersici, cizmarul cu piersici și mai multe rețete cu piersici.
Ingrediente
- zahăr pudră 225 g
- unt 50 g, cuburi
- scorţişoară 1 baton
- anason stelat 1
- piersici 6 coapte, tăiate la jumătate și împușcate
- mascarpone 250 ml
- pastaie de vanilie 1, însămânțat
- biscuiti amaretti 16, zdrobit ușor
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se presară zahărul pe fundul unei tăvi de copt, se pun peste unt și se adaugă condimentele. Pune piersicile cu partea plată în jos pe amestec și prăjește timp de 15-20 de minute, sau până când se înmoaie, dar încă își păstrează forma.
-
Pasul 2
Intre timp amestecam vanilia cu mascarpone. Scoateți piersicile din cuptor și, cât sunt încă calde, curățați și aruncați pielea. Țineți la cald în timp ce faceți sosul.
-
Pasul 3
Răzuiți zahărul din tavă într-o tigaie mică și reduceți lichidul de gătit până obțineți o consistență stropitoare.
-
Pasul 4
Pe o farfurie se pun 3 jumatati de piersici de persoana, se adauga o bucata de mascarpone, se stropesc peste sos si se presara peste biscuitii amaretti.