Tipul bucătăriei:
Plăcintă clasică cu mere
- servește 6
- Uşor
Faceți plăcinta noastră ușoară în stil american cu o crustă de zahăr crocantă. Cel mai bine servit cu o lingură mare de înghețată de vanilie, va deveni sigur un favorit al familiei
Vrei să faci umplutura perfectă de plăcintă cu mere? Acesta este cel mai bun fel de mâncare adâncă plăcintă de mere de casă pentru familie. Verificați și mărul clasic se sfărâmă, tarte tatin, plăcintă cu mere și cremă coagulată și mai multe rețete de mere.
Ingrediente
- scorțișoară măcinată 1 linguriță
- zahăr Demerara 3 linguri, plus o stropire pentru partea de sus
- faina de porumb 1 lingură
- Mere Granny Smith 4, miez și tăiat felii
- unt 25g, cubulat
- ou 1, bătut la glazură
- inghetata de vanilie a servi
- făină simplă 250g
- unt 125g, refrigerat și cubulat
- zahăr glazură 2 linguri
- apă rece ca gheața 6-7 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face patiseria puneți făina și untul într-un castron. Folosește degetele pentru a le freca pe cele două. Opriți-vă atunci când aveți un amestec de bucăți de unt de mărimea pâinii și a mărului de mazăre (acest lucru vă va oferi o patiserie mai fulgi). Se amestecă zahărul glazură și un praf de sare. Adăugați lingura de apă înghețată cu lingură, amestecând cu un cuțit de unt pe măsură ce adăugați până când se aglomerează într-un aluat. Se înfășoară în folie de cling și se odihnește 30 de minute la frigider.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Tăiați patiseria în 2, făcând o bucată puțin mai mare. Întindeți bucata mai mare și folosiți pentru a căptuși o tablă de metal pentru adâncime de 20cm x 3½ cm.
-
Pasul 3
Se amestecă bine scorțișoara, zahărul demerara și făina de porumb. Puneți feliile de mere într-un castron și aruncați cu amestecul de făină de porumb. Se îngrămădesc în cutia căptușită, apoi se punctează cu unt.
-
Pasul 4
Rulați restul de patiserie pentru a face un capac. Acoperiți, tăiați și strângeți marginile. Faceți o gaură de abur în mijloc (decorați partea superioară cu decupaje, dacă doriți). Glazurați partea superioară a plăcintei cu ou, răciți timp de 15 minute, apoi glasați din nou (acest lucru vă va oferi o crustă aurie profundă). Presărați suprafața patiseriei cu mai multă demerară, apoi gătiți timp de 40 de minute până când este crocant și aurit. Se servește cu o lingură de înghețată.
Informatii nutritionale
- Kcals 443
- Gras 22g
- Saturează 13.4g
- Carbohidrați 54.3g
- Zaharuri 20.2g
- Fibră 2.5g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,5g