Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de placinta cu bezea cu zmeura

Plăcintă cu bezea cu zmeură

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Ne place plăcinta cu bezea cu lămâie, dar i-am oferit o actualizare cu această versiune cu zmeură. Este ușor de făcut, dar arată cu adevărat impresionant, în plus, îl puteți face înainte, făcându-l perfect pentru un desert de cină.


Faceți această plăcintă cu bezea cu zmeură, apoi consultați plăcinta noastră cu bezea cu lămâie, plăcintă cu bezea negroni, plăcintă cu bezea cu agrișe și mai multe rețete de bezea.

Ingrediente

  • aluat dulce 400 g
  • zmeura 300 g
  • portocale 2 medii, 1 cu coajă și ambele suculente
  • zahăr pudră 2 linguri
  • faina de porumb 3 linguri
  • unt 80 g, cuburi
  • ouă 4, separate
  • caș de lămâie 2 linguri
  • zahăr tos auriu 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se întinde aluatul și se tapetează o formă de tartă adâncă de 23 cm. Tapetați aluatul cu hârtie de copt, umpleți cu fasole și coaceți timp de 15 minute, apoi scoateți hârtia și coaceți din nou încă 10 minute, sau până când aluatul devine auriu și arată uscat. Misto. Coborâți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 2

    Intre timp punem zmeura intr-o tigaie cu coaja si zeama de portocala si incalzim pana cand zmeura incepe sa dea zeama. Adăugați zahărul și amestecați-l. Gustați sucul și adăugați mai mult zahăr dacă este necesar, apoi împingeți lotul printr-o sită într-o tigaie curată. Adăugați câteva linguri de amestec în făina de porumb și amestecați-o până când nu se formează cocoloașe. Amesteca asta in tigaie. Aprindeți focul și bateți amestecul până când începe să clocotească și să se îngroașe. Adăugați untul, de pe foc, și amestecați-l, apoi amestecați gălbenușurile. Pune tigaia din nou pe foc si bate pana se ingroasa amestecul. Se lasa sa se raceasca.

  • Pasul 3

    Se intinde lemon curd pe baza tartei si apoi se pune deasupra amestecul de zmeura cu lingura. Pentru a face bezeaua, bateti albusurile ouale pana la varfuri moi si apoi adaugati zaharul in 3 reprize si continuati sa bateti pana cand bezea devine tare si lucioasa. Cu lingura sau pipa bezeaua pe amestecul de zmeura si coace tarta timp de 20 de minute sau pana cand bezeaua este crocanta si usor rumenita. Răciți la temperatura camerei timp de cel puțin 2 ore înainte de a încerca să-l scoateți din tavă sau să îl feliați.

Informatii nutritionale

  • Kcals 379
  • Gras 16.6g
  • Saturate 8.7g
  • Carbohidrați 51.2g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 0,4g
#Plăcintă #bezea #zmeură
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *