Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de placinta cu bezea limoncello

Plăcintă cu bezea limoncello

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Aceasta este o modalitate excelentă de a folosi lămâile. Bezeaua italiană este făcută mai degrabă cu sirop de zahăr fierbinte decât cu zahăr obișnuit. Acest lucru începe să gătească și să stabilizeze albușul, așa că nu mai are nevoie de gătit în cuptor. Veți avea nevoie de un termometru pentru zahăr pentru a obține consistența potrivită pentru sirop.


Faceți această plăcintă cu bezea cu limoncello, apoi consultați plăcinta noastră cu bezea cu lămâie, plăcintă cu lămâie s’mores, plăcintă cu bezea cu zmeură și mai multe rețete de bezea.

Fă-ți propriul limoncello de casă folosind rețeta noastră pas cu pas.

Pentru mai multe deserturi inspirate de citrice, aruncați o privire la tarta noastră cu limoncello, granita limoncello și limoncello de casă.

Ingrediente

  • aluat dulce 375 g
  • faina de porumb 3 linguri
  • zahăr tos auriu 100 g
  • lămâi 2 mari, zesate si cu coaja
  • unt 85 g, tăiate în bucăți
  • galbenusuri de ou 3, plus 1 ou întreg
  • limoncello 3 linguri

MERINGUA ITALIANĂ

  • zahăr tos auriu 200 g
  • albușuri de ou 4

Metodă

  • Pasul 1

    Întindeți aluatul până la o grosime de 20p, apoi folosiți-l pentru a căptuși o tavă dreptunghiulară de aproximativ 35 cm x 12 cm, lăsând marginile deasupra. Se umple cu hartie de copt si fasole si se coace oarba la 190C/ventilator 170C/gaz 5 timp de 15 minute, apoi se ia fasolea si hartia si se mai fierbe inca 15-20 minute pana cand aluatul este complet fiert si auriu pal. Tăiați excesul de aluat cu un cuțit mic zimțat cât este încă cald.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, amestecați într-o tigaie făina de porumb, zahărul și coaja de lămâie. Se amestecă treptat sucul de lămâie, apoi 150 ml apă. Aduceți la fiert, amestecând constant, și barbotați câteva minute până se îngroașă și omogenizează. Se ia de pe foc si se bate untul pana se topeste. Bateți gălbenușurile și oul întreg, amestecați în tigaie și reveniți la foc mic/mediu. Continuați să amestecați câteva minute, până când amestecul se îngroașă. Luați de pe foc apoi adăugați limoncello. Se răcește apoi se toarnă în tava de tartă. Răciți timp de 45 de minute.

  • Pasul 3

    Pentru a face bezeaua puneti zaharul intr-o cratita cu 75ml apa. Se încălzește ușor până când zahărul s-a dizolvat apoi se fierbe până când temperatura ajunge la 120C pe un termometru pentru zahăr. Între timp, spălați spumă într-un castron mare până la vârfuri ferme, apoi turnați încet siropul într-un jet subțire, amestecând tot timpul, până la sfârșit. Continuați să bateți câteva minute până când bezeaua s-a răcit. Turnați bezeaua într-o pungă cu duză rotundă.

  • Pasul 4

    Îndepărtați bucăți mici, apoi trageți în sus pentru a lăsa un vârf pe fiecare. Terminați bezeaua cu un pistol de suflat pentru a da un efect auriu pal (sau flash sub un grătar încins).

Informatii nutritionale

  • Kcals 527
  • Gras 26.6g
  • Saturate 11.4g
  • Carbohidrați 67.2g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 6.4g
  • Sare 0,57g
#Plăcintă #bezea #limoncello
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *