Tipul bucătăriei:
Plăcintă cu bezea Negroni
- servește 8-10
- Un mic efort
Nivelați plăcinta de bezea legând stratul mijlociu lămâie cu Campari și vermut roșu dulce. În partea de sus cu vârtejuri ondulate de bezea arsă
Încercați plăcinta negroni cu bezea, apoi verificați plăcinta cu bezea cu lămâie și mai multe deserturi cu lămâie.
Ingrediente
- patiserie prajită cu coajă scurtă 320g
CURD
- portocale 3-4, cu suc pentru a face 160ml, plus coajă de 2 portocale
- lămâi 3-4, cu suc pentru a face 100 ml, plus coaja de 1 lămâie
- seminte de coriandru 1 linguriță
- fructe de ienupăr 1 linguriță, zdrobită
- faina de porumb 50g
- zahăr pudră 150g
- ouă 3 mari, numai gălbenușuri (folosiți albii pentru bezea, mai jos)
- unt nesarat 75g, cubulat
- Campari 4 linguri
- vermut dulce roșu 2 linguri
BEZEA
- albușuri de ou (vezi mai sus)
- zahăr pudră 175g
Metodă
-
Pasul 1
Într-o tigaie mică, încălziți sucurile și zestele de portocale și lămâie, împreună cu semințele de coriandru, boabele de ienupăr și 150 ml de apă. Se aduce la fierbere, se ia focul, se pune un capac și se lasă la infuzat până este nevoie.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Derulați patiseria și acoperiți-o peste o formă de tort de 20 cm (adâncime de 4 cm), împingând patiseria în marginile formei și în sus. Forma ar trebui să fie acoperită uniform cu produse de patiserie, așa că împachetați toate zonele expuse cu exces de patiserie. Tăiați partea superioară a patiseriei, lăsând o dantură de 1-2cm. Se răcește timp de 45 de minute.
-
Pasul 3
Înțepați baza de patiserie cu o furculiță, acoperiți-o cu hârtie de copt și umpleți-o cu fasole de copt. Coaceți timp de 15 minute, apoi scoateți fasolea și gătiți timp de 10-15 minute sau până se rumenesc. Scoateți din cuptor și tăiați marginile cu un cuțit mic zimțat. Se lasă să se răcească.
-
Pasul 4
Între timp, faceți cașul. Se strecoară lichidul de citrice care se infuzează într-o tigaie medie și se lasă să fiarbă ușor. Se amestecă făina de porumb cu 4 linguri de apă rece pentru a o slăbi. Aduceți lichidul citric la fierbere și amestecați rapid făina de porumb pentru a preveni formarea de bulgări. Reduceți focul și bateți 2-3 minute pentru a se îngroșa. Se ia focul și se adaugă zahărul, apoi gălbenușurile, apoi untul, Campari și vermut. Se amestecă pentru a combina, se transferă într-un castron și se răcește timp de 5 minute. Dă-i un tel și transferă-l în cutia de patiserie, apoi răcorește-l timp de 1 oră sau până la fixare.
-
Pasul 5
Odată setat, faceți bezea. Puneți albușurile și zahărul într-un vas termorezistent. Puneți-l peste o tigaie cu apă fierbinte, asigurându-vă că vasul nu atinge apa fierbinte și bateți-l timp de 5 minute până când este gros. Scoateți-l de pe foc și continuați să bateți cu un tel electric timp de 5-6 minute până când atinge vârfurile dure.
-
Pasul 6
Scoateți tarta din frigider, apoi dați bezeaua deasupra tartei, învârtind pentru a crea vârfuri și jgheaburi. Serviți așa cum este sau folosiți o suflantă sau un grătar pentru a arde vârfurile bezeai, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 404
- Gras 18g
- Saturează 8.1g
- Carbohidrați 50.6g
- Zaharuri 34.3g
- Fibră 1.5g
- Proteină 4.2g
- Sare 0,2g