Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Plăcintă Cireșe

Plăcintă cu cireșe

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Combinați cireșele în kirsch dintr-un borcan cu cireșe negre proaspete pentru a face o umplutură reconfortantă pentru această plăcintă de patiserie dulce


Ingrediente

  • patiserie gata preparată 500g, vezi rețeta de mai jos
  • făină simplă pentru praf
  • cireșe negre 350g, fără sâmburi (dacă folosiți înghețat, dezghețați, apoi scurgeți bine)
  • cireșe în kirsch dintr-un borcan 100g după scurgere
  • pastă sau extract de fasole de vanilie 1 linguriță
  • faina de porumb 3 linguri
  • zahăr glazură 4 linguri
  • lămâie ½, suc
  • ou 1, bătut
  • zahăr Demerara 2 linguri
  • smântână squirty a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați 1/3 din patiserie și lăsați-o deoparte. Întindeți restul de 2/3 pe o suprafață de lucru ușor făinată până la grosimea unei monede de 1 GBP. Folosiți un sucitor pentru a acoperi o cutie de metal de 20 cm cu fund liber, cu latură dreaptă (3,5 cm adâncime), asigurându-vă că se potrivește în colțuri. Tăiați marginea pentru a lăsa 1cm de patiserie deasupra, apoi răciți. Întindeți restul de patiserie într-un cerc cu 1cm mai mare decât tablă, puneți-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și răcoriți.

  • Pasul 2

    Bătați toate cireșele într-un castron și adăugați vanilie, făină de porumb, zahăr glazură și suc de lămâie. Aruncați ușor, apoi răsturnați cu grijă în baza plăcintei. Deschideți capacul de patiserie deasupra, tăiați orice exces, apoi strângeți-l împreună cu produsele de patiserie deasupra până când sunt sigilate ermetic. Folosiți un cuțit mic și ascuțit pentru a tăia o cruce de 1 cm în centru pentru a permite scăparea aburului. Periați blatul cu o parte din ouul bătut, apoi răciți timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Periați din nou plăcinta cu mai mult ou bătut și presărați peste zahăr. Coaceți timp de 45 de minute până când produsele de patiserie se rumenesc, acoperind cu folie dacă se întunecă prea mult. Se răcește timp de 15 minute, apoi se scoate cu grijă plăcinta din tablă, se taie în pene și se servește cu smântână.

Informatii nutritionale

  • Kcals 542
  • Gras 27.1g
  • Saturează 10g
  • Carbohidrați 65.4g
  • Zaharuri 23.8g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 7g
  • Sare 0,5g
.
#Plăcintă #cireșe
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *