Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de plăcintă cu înghețată caramel

Plăcintă cu lapte malt și înghețată cu caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8
  • Uşor

Această plăcintă cu înghețată de lapte malț și caramel este un desert grozav, ușor de făcut, pe care toată lumea îl va iubi. Se va păstra până la o săptămână, înfășurat în folie de film în congelator


Lăsați înghețatele în frigider timp de 10 minute înainte de a le folosi, astfel încât să fie mai ușor de introdus în plăcintă. A se păstra până la o săptămână, înfășurat în film congelator în congelator.

Ingrediente

  • Maltezeri 300g, ușor zdrobit cu un sucitor
  • fulgi de sare de mare
  • înghețată de ciocolată 500 ml
  • lapte praf maltit (am folosit Horlicks) 1 lingură
  • inghetata de vanilie 500 ml

BAZA

  • unt nesarat 100g
  • biscuiți din lapte maltați cu ciocolată 250g

CARAMEL

  • unt nesarat 30g, cubulețe
  • zahăr brun moale deschis 150g
  • crema dubla 180 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți și tapetați baza (nu părțile laterale) a unei cutii adânci cu fund liber, de 22 cm, cu hârtie de copt. Pentru a face baza, încălziți untul într-o tigaie mică sau în cuptorul cu microunde până se topește. Puneți biscuiții și 100g de Maltesers zdrobiți într-o pungă sandwich și zdrobiți cu un sucitor, sau blitz într-un robot de bucătărie, până obțineți pesmet.

    Zdrobirea biscuiților și a malterelor
  • Pasul 2

    Bătați într-un castron, turnați peste untul topit, adăugați un praf de sare și amestecați până când arată ca nisip umed.

    Adăugarea untului topit la bază
  • Pasul 3

    Includeți amestecul în tablă și apăsați în bază și laturi pentru a face o crustă uniformă de aproximativ 5 mm grosime. Neteziți cu spatele unei linguri, dacă este necesar, pentru a o uniformiza. Puneți-l în congelator până este nevoie.

    Adăugarea amestecului în tablă
  • Pasul 4

    Pentru a face caramelul, încălziți untul, zahărul și smântâna într-o tigaie, amestecând continuu până când începe să fiarbă. (Aveți grijă să nu atingeți caramelul, deoarece va arde!). Fierbeti 2-3 minute pana se ingroasa usor si lucios. Nu ar trebui să existe boabe de zahăr în fundul tigaiei. Se adaugă un praf generos de sare și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

    Realizarea caramelului
  • Pasul 5

    Puneți înghețata de ciocolată înmuiată în baza de biscuiți și neteziți-o. Dacă caramelul s-a rigidizat prea mult la răcire, amestecați cu o strop de lapte pentru a-l slăbi. Acoperiți complet înghețata de ciocolată cu un strat de caramel și congelați timp de 1 oră.

    Adăugând înghețata de ciocolată și sosul de caramel
  • Pasul 6

    Adăugați 100g Maltersers zdrobiți și laptele praf malțit la înghețata de vanilie înmuiată și pliați cu o spatulă sau o lingură de lemn.

    Adăugarea de maltere zdrobite și lapte praf malțit la înghețată
  • Pasul 7

    Adăugați acest lucru la plăcintă, deasupra caramelului înghețat. Neteziți suprafața și congelați din nou cel puțin 2 ore înainte de servire.

    Adăugarea amestecului peste caramelul înghețat
  • Pasul 8

    Cu 10 minute înainte de servire, slăbiți cu atenție plăcinta din tablă în jurul marginilor cu un cuțit. Așezați plăcinta pe un castron mic sau o cutie și împingeți laturile tăvii în jos, departe de plăcintă. Glisați-l de pe bază pe o tavă de servire și lăsați-l 10 minute la temperatura camerei (sau 30 de minute în frigider) până când înghețata începe să se înmoaie.

    Scoaterea formei de copt
  • Pasul 9

    Se împrăștie peste restul de 100 g de Maltesers zdrobiți și tăiați în felii pentru a servi.

    Presărați mai multe maltere

Informatii nutritionale

  • Kcals 889
  • Gras 53.7g
  • Saturează 32.7g
  • Carbohidrați 90,7g
  • Zaharuri 75,8g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 10g
  • Sare 0,7g
.
#Plăcintă #lapte #malt #și #înghețată #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *