Tipul bucătăriei:
Plăcintă cu lapte malt și înghețată cu caramel
- servește 8
- Uşor
Această plăcintă cu înghețată de lapte malț și caramel este un desert grozav, ușor de făcut, pe care toată lumea îl va iubi. Se va păstra până la o săptămână, înfășurat în folie de film în congelator
Lăsați înghețatele în frigider timp de 10 minute înainte de a le folosi, astfel încât să fie mai ușor de introdus în plăcintă. A se păstra până la o săptămână, înfășurat în film congelator în congelator.
Ingrediente
- Maltezeri 300g, ușor zdrobit cu un sucitor
- fulgi de sare de mare
- înghețată de ciocolată 500 ml
- lapte praf maltit (am folosit Horlicks) 1 lingură
- inghetata de vanilie 500 ml
BAZA
- unt nesarat 100g
- biscuiți din lapte maltați cu ciocolată 250g
CARAMEL
- unt nesarat 30g, cubulețe
- zahăr brun moale deschis 150g
- crema dubla 180 ml
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți și tapetați baza (nu părțile laterale) a unei cutii adânci cu fund liber, de 22 cm, cu hârtie de copt. Pentru a face baza, încălziți untul într-o tigaie mică sau în cuptorul cu microunde până se topește. Puneți biscuiții și 100g de Maltesers zdrobiți într-o pungă sandwich și zdrobiți cu un sucitor, sau blitz într-un robot de bucătărie, până obțineți pesmet.
-
Pasul 2
Bătați într-un castron, turnați peste untul topit, adăugați un praf de sare și amestecați până când arată ca nisip umed.
-
Pasul 3
Includeți amestecul în tablă și apăsați în bază și laturi pentru a face o crustă uniformă de aproximativ 5 mm grosime. Neteziți cu spatele unei linguri, dacă este necesar, pentru a o uniformiza. Puneți-l în congelator până este nevoie.
-
Pasul 4
Pentru a face caramelul, încălziți untul, zahărul și smântâna într-o tigaie, amestecând continuu până când începe să fiarbă. (Aveți grijă să nu atingeți caramelul, deoarece va arde!). Fierbeti 2-3 minute pana se ingroasa usor si lucios. Nu ar trebui să existe boabe de zahăr în fundul tigaiei. Se adaugă un praf generos de sare și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
-
Pasul 5
Puneți înghețata de ciocolată înmuiată în baza de biscuiți și neteziți-o. Dacă caramelul s-a rigidizat prea mult la răcire, amestecați cu o strop de lapte pentru a-l slăbi. Acoperiți complet înghețata de ciocolată cu un strat de caramel și congelați timp de 1 oră.
-
Pasul 6
Adăugați 100g Maltersers zdrobiți și laptele praf malțit la înghețata de vanilie înmuiată și pliați cu o spatulă sau o lingură de lemn.
-
Pasul 7
Adăugați acest lucru la plăcintă, deasupra caramelului înghețat. Neteziți suprafața și congelați din nou cel puțin 2 ore înainte de servire.
-
Pasul 8
Cu 10 minute înainte de servire, slăbiți cu atenție plăcinta din tablă în jurul marginilor cu un cuțit. Așezați plăcinta pe un castron mic sau o cutie și împingeți laturile tăvii în jos, departe de plăcintă. Glisați-l de pe bază pe o tavă de servire și lăsați-l 10 minute la temperatura camerei (sau 30 de minute în frigider) până când înghețata începe să se înmoaie.
-
Pasul 9
Se împrăștie peste restul de 100 g de Maltesers zdrobiți și tăiați în felii pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 889
- Gras 53.7g
- Saturează 32.7g
- Carbohidrați 90,7g
- Zaharuri 75,8g
- Fibră 1.5g
- Proteină 10g
- Sare 0,7g