Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de plăcintă cu rubarbă cu rețetă de amaretti

Plăcintă cu rubarbă și amaretti

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Rubarba și amaretti este o combinație clasică și această rețetă le pune împreună într-un desert spectaculos. Acesta este cel mai bine servit la temperatura camerei, așa că este o budincă grozavă pentru cină


Ingrediente

  • patiserie dulce pachet de 375 g
  • rubarbă 800 g, tăiate în bucăți de 5 cm și înjumătățite sau în sferturi dacă sunt foarte grase
  • zahăr ușor muscovado 150 g
  • migdale macinate 2 linguri
  • amaretti morbidi (moale) 2 pachete, aproximativ 400g (sau folosiți amaretti obișnuiți)
  • zahăr pudră pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Întindeți aluatul și folosiți-l pentru a tapea o tavă de tartă de 22-23 cm.

  • Pasul 2

    Puneți rubarba și zahărul într-o tavă de copt puțin adâncă și coaceți timp de 30 de minute. Turnați siropul într-o tigaie mică și barbotați până se îngroașă, dar nu lăsați să înceapă să se caramelizeze.

  • Pasul 3

    Tapetați aluatul cu hârtie de copt și fasole și coaceți orb timp de 15 minute. Apoi ridicați hârtia și coaceți timp de 10 minute sau până când baza de patiserie se usucă.

  • Pasul 4

    Se presară migdalele și se aranjează deasupra rubarba. Inmuiati rapid baza fiecarui amaretti in sirop si puneti deasupra tartei.

  • Pasul 5

    Coaceți timp de 5-10 minute, apoi stropiți orice sirop rămas peste amaretti înainte de a pudra cu zahăr pudră. Serviți plăcinta la temperatura camerei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 516
  • Gras 18.7g
  • Carbohidrați 79,2g
  • Fibră 4g
  • Proteină 7.8g
  • Sare 0,3g
#Plăcintă #rubarbă #și #amaretti
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *