Tipul bucătăriei:
Plăcintă pecan
- servește 8-10
- Uşor
Coaceți această plăcintă cu nuci pecan, dulce și sărată, pentru un desert de cină, un tratament la ceai sau sărbătoarea de Ziua Recunoștinței. Este perfect cu inghetata de vanilie sau cu crème fraîche
Încercați această rețetă clasică de plăcintă cu nuci pecan, apoi verificați tarta noastră cu nuci pecan cu brownie de ciocolată, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu mere și mai multe rețete de deserturi de Ziua Recunoștinței.
Ingrediente
- aluat dulce 300 g
- unt sărat 100g, moale
- zahăr muscovado brun deschis 100 g
- ouă 3
- sirop auriu 150 ml
- extract de vanilie 1 lingura
- nuci pecan 300g, 200g tocate și 100g lăsate întregi
- fulgi de sare de mare 1/4 lingurita
- inghetata de vanilie sau crème fraîche a servi
Metodă
-
Pasul 1
Întindeți aluatul până la grosimea unei monede de 20 pene și tapetați o formă rotundă de tartă de 23 cm x 4 cm adâncime, apoi tăiați, lăsând o proeminență de 2 cm. Înțepăți baza peste tot cu o furculiță și dați la rece timp de 20 de minute. Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Tapetează coaja de patiserie cu hârtie de copt și umple cu fasole.
-
Pasul 2
Coaceți 10 minute apoi îndepărtați hârtia și fasolea și gătiți timp de 5-8 minute sau până când coaja arată biscuită și nu există pete crude de aluat.
-
Pasul 3
Pentru a face umplutura, folosiți bătătoare electrice pentru a amesteca untul și zahărul timp de câteva minute, până când devine puțin mai palid. Bateți ouăle, pe rând, urmate de siropul auriu, vanilia și nucile pecan tocate. Turnați în tava de patiserie și aranjați deasupra nucile pecan întregi într-un singur strat. Se presară peste fulgii de sare de mare.
-
Pasul 4
Coaceți 10 minute, apoi reduceți temperatura cuptorului la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și mai gătiți încă 35 de minute până când a crescut și abia se fixează. Se răcește până la încălzit și se servește cu o lingură de înghețată de vanilie sau crème fraîche.
Informatii nutritionale
- Kcals 538
- Gras 40,7g
- Saturate 11g
- Carbohidrați 33.9g
- Zaharuri 22.8g
- Fibră 3.9g
- Proteină 6.8g
- Sare 0,6g