Skip to content

Tipul bucătăriei:

Prajitura cu cafea si nuca

Prajitura cu cafea si nuca

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Tortul cu cafea și nuci este un clasic dintr-un motiv și aceasta este rețeta noastră definitivă. Este atât de delicios încât va deveni rapid noul tău favorit al familiei.


Ingrediente

  • unt 125 g, la temperatura camerei
  • zahăr pudră 125 g
  • ouă 2
  • făină auto-crescătoare 125 g
  • praf de copt 1 lingura
  • cafea 2 linguri pline dizolvate in 100 ml apa
  • jumătăţi de nucă 100 g

glazură

  • unt 200 g
  • zahăr pudră 2-300g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 170°C/ventilator 150°C/ventilator 3. Tapetați o formă de tort adâncă de 18 cm. Bateți untul și zahărul împreună cu bătătoarele electrice și apoi adăugați ouăle, făina și praful de copt.

  • Pasul 2

    Bateți 1 lingură din amestecul de cafea și apoi adăugați până la încă o lingură puțin câte puțin până când amestecul scade ușor de pe lingură. Păstrați restul amestecului de cafea pentru glazură.

  • Pasul 3

    Amestecați jumătate din nuci, rupându-le în jumătate în timp ce le aruncați în bol. Puneti in tava, nivelati blatul si coaceti 40 de minute sau pana cand o frigarui iese curata. Misto.

  • Pasul 4

    Pentru a face glazura se bate untul pana se inmoaie si apoi se bat in 200g zahar pudra urmat de amestecul de cafea ramas, putin cate putin. Opriți-vă când aveți o profunzime de culoare și aromă care vă place. Dacă glazura pare puțin moale, amestecați în plus zahăr pudră.

  • Pasul 5

    Tăiați tortul în 3 felii pe orizontală și apoi sandwich straturile împreună cu o parte din glazură, aveți nevoie de un strat destul de gros. Înghețați blatul tortului cu restul de glazură și decorați cu restul de nuci.

Informatii nutritionale

  • Kcals 624
  • Gras 43,8g
  • Saturate 22.5g
  • Carbohidrați 55.4g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 5.4g
  • Sare 1.02g
#Prajitura #cafea #nuca
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *