Tipul bucătăriei:
Prajitura cu cafea si nuca
- serveste 8
- Puțin efort
Tortul cu cafea și nuci este un clasic dintr-un motiv și aceasta este rețeta noastră definitivă. Este atât de delicios încât va deveni rapid noul tău favorit al familiei.
Ingrediente
- unt 125 g, la temperatura camerei
- zahăr pudră 125 g
- ouă 2
- făină auto-crescătoare 125 g
- praf de copt 1 lingura
- cafea 2 linguri pline dizolvate in 100 ml apa
- jumătăţi de nucă 100 g
glazură
- unt 200 g
- zahăr pudră 2-300g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 170°C/ventilator 150°C/ventilator 3. Tapetați o formă de tort adâncă de 18 cm. Bateți untul și zahărul împreună cu bătătoarele electrice și apoi adăugați ouăle, făina și praful de copt.
-
Pasul 2
Bateți 1 lingură din amestecul de cafea și apoi adăugați până la încă o lingură puțin câte puțin până când amestecul scade ușor de pe lingură. Păstrați restul amestecului de cafea pentru glazură.
-
Pasul 3
Amestecați jumătate din nuci, rupându-le în jumătate în timp ce le aruncați în bol. Puneti in tava, nivelati blatul si coaceti 40 de minute sau pana cand o frigarui iese curata. Misto.
-
Pasul 4
Pentru a face glazura se bate untul pana se inmoaie si apoi se bat in 200g zahar pudra urmat de amestecul de cafea ramas, putin cate putin. Opriți-vă când aveți o profunzime de culoare și aromă care vă place. Dacă glazura pare puțin moale, amestecați în plus zahăr pudră.
-
Pasul 5
Tăiați tortul în 3 felii pe orizontală și apoi sandwich straturile împreună cu o parte din glazură, aveți nevoie de un strat destul de gros. Înghețați blatul tortului cu restul de glazură și decorați cu restul de nuci.
Informatii nutritionale
- Kcals 624
- Gras 43,8g
- Saturate 22.5g
- Carbohidrați 55.4g
- Fibră 0,9g
- Proteină 5.4g
- Sare 1.02g