Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de prăjitură cu lămâie

Prăjitură cu lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

O prăjitură clasică de ceai de după-amiază cu lămâie, care sună la fel de bine pe cât are gust. Dacă îți place o coacere plăcută, cu o recompensă grozavă la sfârșit, atunci această rețetă este pentru tine


Încercați prăjitura noastră cu stropi de lămâie, apoi verificați tort cu lamaie, tort vegan cu lămâie si prajitura cu grapefruit.

Ingrediente

  • unt nesarat 225g, moale
  • zahăr pudră 225 g
  • lămâi 3 cu coaja si 2 cu zeama
  • ouă 4 medii, amestecate ușor
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • praf de copt 1 lingura
  • migdale măcinate 50 g
  • zahăr pudră

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se unge si se tapeteaza baza unei forme rotunde de 20 cm. Bateți untul și zahărul tos într-un castron mare cu ajutorul unei teluri electrice până devine palid și cremos. Adaugati coaja de lamaie (rezervand putina pentru decor) si amestecati bine.

  • Pasul 2

    Bateți ouăle treptat în amestecul de unt, batând bine între fiecare adăugare – nu vă faceți griji dacă se coagulează. Cerneți făina și praful de copt și amestecați în amestecul de tort folosind o lingură mare de metal sau o spatulă. Adăugați migdalele măcinate și 3/4 din sucul de lămâie și amestecați până se omogenizează bine. Se pune in forma de tort pregatita si se coace 1 ora 15 minute sau pana cand o frigarui introdusa in mijlocul prajiturii iese fara nici un amestec crud pe ea.

  • Pasul 3

    Pune forma de tort pe un grătar la răcit timp de 10 minute. Între timp, amestecați sucul și coaja de lămâie rămase și suficient zahăr pudră pentru a face o glazură care curge și apoi turnați deasupra prăjiturii. Se răcește în tavă pentru încă 30 de minute, apoi se scoate din tavă și se răcește complet înainte de servire.

#Prăjitură #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *