Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tort Marmelada de Portocale

Prajitura cu marmelada de portocale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Undeva între o prăjitură și o budincă, acest slump este o prăjitură densă, bogată cu migdale și mămăligă. Se serveste cald cu o bucata generoasa de crème fraîche. Această rețetă este foarte ușoară, dar arată cu adevărat impresionantă


Încearcă rețeta noastră de marmeladă de casă și folosește-o în acest minunat tort de mămăligă.

Ingrediente

  • unt 200 g, la temperatura camerei
  • zahăr tos auriu 150 g
  • ouă 3
  • lapte 4 linguri
  • migdale macinate 200 g
  • mămăligă 100 g
  • praf de copt 1½ linguriță
  • portocale 2, zestă
  • marmeladă de portocale 3 linguri (lasa orice bucata mare in urma)
  • crème fraîche a servi

GLAZURĂ DE MARMELADĂ

  • marmeladă de portocale 5 linguri
  • suc de portocale 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Se unge și se pune o tavă elastică de 23 cm.

  • Pasul 2

    Bateți untul și zahărul împreună până când devine palid și pufos. Bateți ouăle și laptele apoi migdalele, mămăliga și praful de copt până obțineți un aluat fin. La sfarsit, bateti coaja
    și marmeladă.

  • Pasul 3

    Răzuiți amestecul în tavă, apoi coaceți timp de 35 de minute sau până când o frigărui iese în mare parte curată.

  • Pasul 4

    Se lasa 15 minute, apoi se scoate tava si se pune prajitura pe o farfurie. Pentru a face glazura, puneți marmelada cu eventualele bucăți într-o tigaie cu sucul de portocale. Se incalzeste usor pana se dizolva marmelada, apoi se pune cu lingura peste tot prajitura. Se serveste cald cu crème fraîche.

Informatii nutritionale

  • Kcals 714
  • Gras 49.2g
  • Saturate 19.8g
  • Carbohidrați 54.2g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 13.5g
  • Sare 1g
#Prajitura #marmelada #portocale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *