Tipul bucătăriei:
Prajitura cu paine de ciocolata
- servește 8-10
- Uşor
Această prăjitură bogată de ciocolată neagră este infuzată cu espresso și acoperită cu un ganache cremos plus o stropire de fulgi de ardei iute pentru un picant subtil.
Publicat:
Coaceți acest tort decadent cu pâine de ciocolată, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată, tortul de aniversare cu ciocolată și tortul sănătos de ciocolată.
Ingrediente
- unt 175g, moale, plus extra pentru tavă
- zahăr tos auriu 175 g
- ouă 3
- făină auto-crescătoare 175 g
- praf de copt ½ linguriță
- espresso puternic 50 ml, racit
- pudră de cacao 50g, cernute
- ciocolată neagră (cel puțin 70% substanțe solide de cacao) 50 g, tăiate sau rupte în bucăți mici
- fulgi de ardei iute uscat ½ linguriță, plus suplimentar pentru servire
GANACHE
- crema dubla 100 g
- espresso sau pudră de cafea instant 1 lingura
- ciocolata neagra 100 g, tocate mărunt
- praf de ardei iute o ciupitura
- fulgi de sare de mare un strop, (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se unge cu unt o tavă de 900g de pâine și se tapetează cu o fâșie lungă de hârtie de copt, lăsând capetele deasupra (acest lucru te va ajuta să scoți pâinea mai târziu). Se amestecă untul și zahărul cu o spălătură electrică până devine palid, apoi se adaugă ouăle, pe rând, bătând bine între fiecare adăugare. Încorporați făina, praful de copt, espresso, cacao, bucăți de ciocolată și fulgi de ardei iute. Razuiti aluatul in tava si coaceti 50-55 de minute sau pana cand o frigaruie introdusa in mijloc iese curata. Se răcește în tavă.
-
Pasul 2
Pentru ganache, se încălzește smântâna într-o tigaie mică cu espresso-ul la foc mic până se aburește. Turnați ciocolata într-un bol termorezistent, turnați peste amestecul de smântână caldă și lăsați-o să stea timp de 30 de secunde. Se amestecă până când este omogen și lucios. Se amestecă pudra de chilli, se gustă și se mai adaugă un praf, dacă vrei. Se răcește până când se îngroașă, dar încă se poate lingura, apoi se pune peste tort, lăsând niște ganache să picure pe margini. Se lasă să se întărească 15 minute, se mai împrăștie cu câțiva fulgi de ardei iute și un praf de fulgi de sare de mare, dacă folosiți, apoi feliați.
Informatii nutritionale
- Kcals 422
- Gras 27.9g
- Saturate 16.6g
- Carbohidrați 36.5g
- Zaharuri 21.5g
- Fibră 2.4g
- Proteină 5.2g
- Sare 0,6g