Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de prajitura cu paine de portocale cu mac

Prajitura cu portocale caramel si mac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

O pud de familie ușoară și plină de viață cu portocală caramelizată pentru o notă finală specială. Perfect pentru a hrăni o mulțime sau o familie înfometată în weekend


Ingrediente

  • portocale 2, cu coaja si zeama
  • seminte de mac 30 g
  • lapte 100 ml
  • unt 200 g, la temperatura camerei
  • zahăr pudră 175 g
  • ouă 3
  • făină auto-crescătoare 300 g
  • praf de copt ½ linguriță

PORTOCALE CARAMELISATE

  • zahăr pudră 125 g
  • portocale 2, feliate

GLAZURĂ

  • zahăr pudră 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face portocalele caramelizate, într-o tigaie se pune zahărul tos într-un strat uniform și se încălzește până când începe să se topească și să capete o culoare aurie. Înclinați tigaia dintr-o parte în alta pentru a păstra caramelul cât mai uniform.

    Odată ce ajunge la un auriu închis, adăugați cu grijă jumătate din sucul de portocale din portocalele de prăjitură (se va stropi, așa că stați înapoi). Tine pe foc, amestecand astfel incat eventualele cocoloase sa se topeasca inapoi in caramel. Adaugam feliile de portocala si incalzim usor aproximativ 5 minute pana se inmoaie putin. Scoateți și scurgeți, păstrați caramelul și feliile de portocale pentru mai târziu.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Se amestecă semințele de mac și laptele într-un bol. Bateți untul, coaja de portocală și zahărul cu un mixer electric până devine ușor și cremos. Se bat treptat ouăle. Cerneți făina și praful de copt și adăugați amestecul de semințe de mac și lapte. Amestecați, apoi puneți jumătate într-o formă tapetată cu pergament de copt.

    Adăugați un strat de felii de portocale caramelizate și acoperiți cu restul amestecului. Coaceți timp de 55-60 de minute sau până când sunt gătite când se testează cu o frigărui.

  • Pasul 3

    În timp ce prăjitura se gătește, faceți glazura. Adăugați zahărul în sucul de portocale rămas și amestecați. Adăugați la caramel, dar nu încercați să dizolvați zahărul. Se toarna peste prajitura fierbinte cat este in tava, se aseaza restul feliilor de portocala in centru si se lasa la racit. Scoateți din tavă când este rece.

Informatii nutritionale

  • Kcals 464
  • Gras 20.3g
  • Saturate 11.2g
  • Carbohidrați 68.2g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 6.3g
  • Sare 0,74g
#Prajitura #portocale #caramel #mac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *