Skip to content

Tipul bucătăriei:

O prăjitură cu fructe maro închis cu o felie scoasă din ea

Prajitura cu rom si stafide

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Umple-ți bucătăria cu mirosuri festive și fă-ți timp pentru a-ți pune o dorință în timp ce prepari un tort de Crăciun pregătit, cu o întorsătură condimentată și băutură.


Coaceți acest tort cu rom și stafide pentru un răsfăț de sărbătoare, apoi verificați prăjitura noastră de Crăciun, prăjitura cu rom și migdale și prăjitura bundt cu rom și stafide.

Cum se prepară tava

Tapetarea dublă a formei cu hârtie de copt asigură că partea exterioară a prăjiturii nu se gătește prea repede și se usucă înainte ca mijlocul să fie gata. Verificați tortul după 1 oră – dacă blatul se rumenește prea mult, acoperiți și blatul cu un cerc de hârtie de copt.

Fă-l al tău

Am optat pentru rom condimentat și arome festive tradiționale, inclusiv ghimbir, scorțișoară și nucșoară, dar nu ezitați să schimbați condimentele cu cardamom măcinat, condimente amestecate, macis (sau adăugați-le la amestec). Puteți folosi și diferite nuci, dacă doriți.

Scăzut și lent

Prăjiturile cu fructe sunt coacere clasice joase și lente, care sunt pline dens cu fructe uscate și condimente blânde. Căldura moderată asigură că tortul se coace uniform, fără ca blatul și părțile laterale să se usuce. De asemenea, înseamnă că îți vei umple bucătăria cu mirosurile de Crăciun pentru o după-amiază. Luați o ceașcă și îmbrățișați festivitățile din bucătărie în timp ce prăjitura se coace – playlist de Crăciun opțional, desigur.

Se amestecă încet

În mod tradițional, întreaga gospodărie își punea o dorință în timp ce ai agita tortul de Crăciun. Aduceți înapoi puțin din acea nostalgie și implicați familia în coacere.

Senzație de sărbătoare

A merge înainte de Crăciun este o modalitate excelentă de a elimina orice stres inutil din perioada sărbătorilor. Fă-ți timp pentru a face tortul de Crăciun acum și va fi perfect umed, bogat și băutură până la sfârșitul lunii decembrie.

Cum să decorezi tortul

Acest tort cu fructe este delicios consumat ca atare, dar poate fi decorat si cu martipan si fondant. Urmați ghidul nostru ușor folosind rețeta clasică de tort de Crăciun aici.


Ingrediente

  • sultane sau stafide (sau folosiți un amestec) 700g
  • cireșe glacé 50 g, sferturi
  • coaja mixta 50 g
  • curmale tocate 100 g
  • rom condimentat sau auriu 250 ml, plus 2 linguri și rom suplimentar pentru hrănire
  • unt sărat 250g, moale, plus extra pentru tavă
  • zahăr moale ușor muscovado 200 g
  • ouă 4
  • pasta de boabe de vanilie 2 lingurite
  • făină simplă 200 g
  • migdale macinate 75 g
  • praf de copt ½ linguriță
  • portocale 1, zestă
  • ghimbir de pamant 1 lingura
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • nucşoară un gratar bun
  • migdale albite 50 g, tocat
  • alune albite 50 g, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți sultanele sau stafidele, cireșele, coaja amestecată, curmale și 250 ml de rom într-un castron mare, acoperiți și lăsați la macerat peste noapte. (Puteți accelera acest proces răsturnând amestecul într-un castron rezistent la căldură și încălzind ușor în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie la foc mic. Răciți înainte de a continua ca mai jos.)

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se unge cu unt o formă rotundă de 20 cm și se tapetează cu două straturi de hârtie de copt. Se amestecă untul și zahărul folosind un mixer sau un tel electric până când devine palid și pufos. Adaugam ouale pe rand batand intre fiecare adaugare si adaugand o lingura de faina daca amestecul incepe sa arate inchegat. Se amestecă vanilia.

  • Pasul 3

    Adăugați făina, migdalele măcinate, praful de copt, coaja de portocală și condimentele și amestecați încet până se încorporează. Încorporați migdalele și alunele albite și fructele înmuiate împreună cu orice lichid de înmuiere din bol. Se amestecă scurt până se combină, apoi se răzuiește în tava pregătită.

  • Pasul 4

    Coacem prajitura pe raftul din mijloc al cuptorului 2 ore-2 ore 30 minute sau pana cand o frigarui introdusa in mijloc iese curata. Scoateți din cuptor și turnați peste 2 linguri de rom. Se răcește complet în tavă.

  • Pasul 5

    Odată ce se răcește, se scoate din tavă și se înfășoară bine în hârtie de copt proaspătă, apoi se foliază. Păstrați într-un recipient ermetic timp de până la două luni și hrăniți cu 2 linguri de rom la fiecare două săptămâni.

Informatii nutritionale

  • Kcals 673
  • Gras 27.7g
  • Saturate 12.1g
  • Carbohidrați 81.3g
  • Zaharuri 63,8g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 9.3g
  • Sare 0,6g
#Prajitura #rom #stafide
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.