Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de pâine cu rubarbă și fistic cu smântână

Prajitura cu rubarba, fistic si smantana

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Dacă ești blocat după idei de a folosi rubarba, această prăjitură delicioasă cu fistic și smântână este exact lucrul potrivit. Rubarba este în sezon din februarie până în mai


Ingrediente

  • unt 150g, plus extra pentru tavă
  • smantana 125 g, plus extra pentru servire
  • ouă medii 3
  • făină simplă 200 g
  • praf de copt 1 lingura
  • bicarbonat de sodiu 1 lingura
  • zahăr tos auriu 200 g
  • extract de vanilie 2 lingurite
  • fistic 75 g, tocat
  • rubarbă 100 g, felii subțiri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și untul și tapetează o tavă de 20cm x 10cm x 7cm cu o fâșie lungă de hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Bateți untul, smântâna, ouăle, făina, praful de copt, bicarbonatul, zahărul și extractul de vanilie până la omogenizare. Amestecați majoritatea fisticului cu toată rubarba, apoi răzuiți în tava pregătită. Se împrăștie peste fisticul rămas și se coace 50-55 de minute până când o frigărui înfiptă în centru iese curată (dacă se rumenește prea repede, se acoperă cu o foaie de folie). Se răcește timp de 20 de minute în tavă, apoi se răstoarnă pe un grătar.

  • Pasul 3

    Taiati grosi si intindeti cu putina mai multa smantana, daca doriti.

Informatii nutritionale

  • Kcals 449
  • Gras 25.2g
  • Saturate 12.9g
  • Carbohidrați 46.2g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 7.5g
  • Sare 0,9g
#Prajitura #rubarba #fistic #smantana
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *