Tipul bucătăriei:

O prăjitură cu fructe acoperită cu glazură albă cu o felie scoasă din ea

Prăjitură de Crăciun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • 12
  • Un mic efort

Mergeți mai departe cu coacerea de Crăciun și foșniți tortul nostru cu fructe, condimentat, portocaliu și ghimbir, condimentat ușor


Încercați rețeta noastră de tort de Crăciun, apoi verificați budinca de Crăciun, plăcintele tocate și mai multe rețete de copt de Crăciun.

Umpleți toate găurile și scufundările din tortul de Crăciun cu marțipan suplimentar înainte de a-l acoperi cu stratul de marțipan.

Cum să vă păstrați tortul de Crăciun

Această prăjitură de Crăciun care se va face înainte va păstra până la trei săptămâni dacă este depozitată într-un recipient etanș într-un loc răcoros. În caz contrar, înfășurați tortul fără gheață în ambalaj etanș și păstrați-l în congelator timp de până la șase luni, apoi dezghețați-l bine înainte de glazurare.

Ingrediente

  • coacăze, sultane și stafide 600g
  • cireșe glacé 100g
  • coaja amestecata 50g, tocați câteva bucăți întregi, dacă puteți
  • ghimbir glacé sau ghimbir cristalizat 50g, tocate aproximativ
  • glacé sau ananas cubulete 100g, tocate aproximativ
  • Cointreau sau Grand Marnier 60ml
  • vin de ghimbir 60ml
  • Angostura amare 2 linguri, versiunea portocalie este bună
  • zahăr ușor muscovado 225g
  • unt 250g, înmuiat
  • făină simplă 225g
  • ghimbir de pamant 1sp
  • nucşoară ¼ dintr-un întreg, ras
  • scorţişoară 1 linguriță
  • extract de vanilie 1 lingură
  • migdale întregi albe 100g
  • ouă 4
  • portocale 1, zestat

DECORATIE PRAJITA

  • gem de caise 2 linguri, amestecate cu 1 lingură apă și cernute
  • marţipan 500g
  • faina de porumb pentru rulare
  • vodcă 4 linguri
  • glazură fondantă ready-roll 500g

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați fructele uscate și glaciare în alcool și amare Angostura timp de până la 2 zile.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 140 ° C / ventilator 120 ° C / gaz 1. Căptușiți o formă de tort rotundă de 18 cm pătrat sau 20 cm cu 2 straturi de pergament de copt. Bateți zahărul și untul împreună, apoi cerneti făina și condimentele și amestecați scurt. Adăugați vanilia, migdalele, ouăle, coaja de portocală și amestecul de fructe și alcool și amestecați împreună. Puneți lingura în cutie și faceți o baie în centru cu partea din spate a unei linguri, astfel încât, atunci când tortul se ridică în mijloc, să obțineți un vârf. Se coace 3-31 / 2 ore apoi se răcește în forma din cuptor.

  • Pasul 3

    Îndepărtați hârtia și îndepărtați orice firimituri, apoi periați partea superioară cu gem. Întindeți marțipanul pe o suprafață de lucru prăfuită cu făină de porumb până când este suficient de mare pentru a acoperi tortul. Ridicați-l peste tort folosind un sucitor și neteziți-l până la capăt. Tăiați orice exces. Periați cu vodcă, apoi întindeți glazura și acoperiți în același mod. Tăiați glazura în jurul marginilor și îngrijite. Întindeți glazura și tăiați stele de diferite dimensiuni, periați cu puțină vodcă și rămâneți pe tort. Finalizați cu o panglică.

Informatii nutritionale

  • Kcals 924
  • Gras 29.9g
  • Saturează 12.4g
  • Carbohidrați 156.2g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 10.5g
  • Sare 0,57g
.
#Prăjitură #Crăciun
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast