Tipul bucătăriei:
Prăjitură de înger cu grapefruit și semințe de mac
- servește 8-10
- Uşor
Încercați această răsucire plină de gust pe o coacere clasică pentru un tort de sărbătoare spectaculos sau un ceai de după-amiază delicios, acoperit cu glazură de ciocolată albă și coajă de grapefruit confiată
Încearcă acest tort cu înger cu grapefruit, apoi verifică-ne prăjitură cu grapefruit, prăjitură cu grepfrut și semințe de mac, prăjitură cu grapefruit cu susul în jos și mai multe rețete cu grapefruit.
Veți avea nevoie de o formă de tort cu înger pentru aceasta, deoarece tortul nu se va ridica corespunzător într-o formă convențională. Le puteți cumpăra de la magazine bune de bucătărie sau online pe amazon.co.uk.
Ingrediente
- făină simplă 150 g
- zahăr tos alb 225 g
- faina de porumb 1 lingura
- seminte de mac 2 linguri
- albușuri de ou 12 mari (folosește o cutie de alb)
- crema de tartar 1 lingura
- sare de mare fină ½ linguriță
- grapefruit roșu 1, cu coajă și 1 lingură suc
- grapefruit roz 1, zestă
- zahăr pudră 70g, cernute
COAJĂ DE GRAPEFRUIT ZĂHĂRUT
- grapefruit roșu 1
- zahăr tos alb 100 g plus suplimentar pentru stropire peste coajă
- ciocolata alba 200 g, tocate fin
- crema dubla 100 ml
- zahăr pudră 100g, cernute
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Cerne făina cu zahărul tos și făina de porumb, se amestecă prin semințele de mac și se lasă deoparte.
-
Pasul 2
Albusurile se bat spuma cu crema de tartru, sare, sucul de grapefruit si coaja pana devine spumoasa folosind un tel electric. Adăugați treptat zahărul pudră, câte o lingură, amestecând până se formează vârfuri ferme. Adăugați amestecul de făină în 2 reprize, folosind o lingură mare de metal pentru a-l plia ușor pentru a reține aerul, asigurându-vă că nu există buzunare de făină. Puneți amestecul într-o formă curată și uscată de 25 cm × 10 cm pentru tort cu înger și nivelați cu dosul unei linguri (este important să nu ungeți forma cu unt). Coaceți 45-50 de minute sau până când o frigărui iese curată și prăjitura reașează când este apăsată ușor.
-
Pasul 3
Scoatem din cuptor intoarcem tava cu susul in jos si lasam sa se raceasca in tava 1 ora.
-
Pasul 4
Între timp, faceți coaja de zahăr decojind grapefruit-ul rămas cu un decojitor pivotant, lăsând în urmă mișca albă. Tăiați fâșiile în bețișoare fine, fierbeți în apă timp de 5 minute și scurgeți.
-
Pasul 5
Puneți coaja înapoi în tava goală. Se toarnă grapefruitul și se adaugă 150 ml în cratița cu zahăr. Se dizolvă zahărul la foc blând înainte de a fierbe coaja timp de 5-7 minute până când coaja este confiată. Scoateți coaja cu o lingură cu fantă, despărțiți-le pe niște pergament de copt și răciți. Se amestecă coaja cu zahărul și se lasă să se usuce.
-
Pasul 6
Pentru a scoate tortul, treceți cu un cuțit de paletă pe marginile interioare și exterioare ale formei până când prăjitura se desprinde. Scoateți din tavă și puneți partea de jos în sus pe un suport de tort.
-
Pasul 7
Pentru glazura, topim ciocolata alba, smantana si zaharul pudra intr-o cratita la foc mic, amestecand pana se topesc. Se pune deasupra tortului cât este încă cald, lucrând rapid, deoarece va începe să se întărească. Acoperiți cu coaja de zahăr pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 422
- Gras 12.5g
- Carbohidrați 73.3g
- Fibră 0,6g
- Proteină 7g
- Sare 0,5g