Tipul bucătăriei:
Prajitura de morcovi cu glazura de artar
- serveste 14
- Puțin efort
Cum să îmbunătățești un tort clasic de morcovi? Prăjiți morcovii pentru o prăjitură și mai densă și mai bogată, apoi ungeți cu cremă de unt de arțar. Aceasta este o întorsătură modernă a unui favorit care o ridică cu adevărat la următorul nivel
Coaceți acest tort cu morcovi cu glazură de arțar, apoi verificați prăjitura noastră clasică cu morcovi, prăjitura vegană cu morcovi, cupcakes cu morcovi și mai multe rețete de tort cu morcovi.
Ingrediente
- morcovi 350g, decojite (250g tăiate la jumătate pe lungime)
- portocale 1, curăţată şi tăiată în 5-6 felii
- unt 140g, plus extra pentru tavă
- zahăr brun ușor moale 140 g
- melasă neagră 30 g
- sirop auriu 70 g
- ouă medii 2, batut cu furculita
- tot laptele 100 ml
- făină simplă 275 g
- condimente asortate 4 lingurite
- bicarbonat de sodiu 1 ½ linguriță
Glazura de artar
- unt nesarat 350g, la temperatura camerei
- zahăr pudră 375g, cernute
- Sirop din esență de arțar 3 linguri, plus suplimentar pentru servire
- suc de portocale 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Înfășurați morcovii tăiați în jumătate și feliile de portocală într-un pachet de copt, puneți-le într-o tavă, apoi prăjiți timp de aproximativ o oră până se înmoaie cu adevărat.
-
Pasul 2
Pune morcovii prăjiți și două felii de portocale (nu capetele și aruncați feliile rămase) într-un robot de bucătărie sau blender și amestecați până la un piure.
-
Pasul 3
Coborâți cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 și unt și tapetați baza unei forme rotunde de 20 cm. Pune într-o tigaie untul, zahărul, melasă și siropul și se încălzește până se topește totul. Misto. Răziți restul de 100 g de morcov. Se amestecă piureul de morcovi, morcovul ras, ouăle, coaja de portocale și laptele, făina, condimentele și bicarbonatul. Răzuiți amestecul în tavă și coaceți timp de 1 oră, sau până când o frigărui iese cu firimituri lipite de ea. Misto.
-
Pasul 4
Pentru glazura se pune untul intr-un castron mare si se bate aproximativ 5 minute pana devine palid si cremos. Cerneți zahărul pudră apoi adăugați siropul de arțar și sucul și bateți timp de 3-5 minute până devine foarte pufos.
-
Pasul 5
Împărțiți tortul în trei. Dacă doriți umplutură curată, puneți crema de unt în puncte folosind o duză rotundă pe cele 2 straturi de jos și lăsați-l la rece timp de 20 de minute pentru a întări glazura înainte de a pune prăjiturile împreună. În caz contrar, întindeți cu smântână de unt apoi sandwich împreună. Deasupra se întinde restul de glazură, iar când este gata de servire, se stropește deasupra puțin sirop de arțar.
Informatii nutritionale
- Kcals 535
- Gras 29.9g
- Saturate 18.4g
- Carbohidrați 61,7g
- Fibră 1.7g
- Proteină 3.8g
- Sare 0,6g