Tipul bucătăriei:
Prajitura Tres leches cu rom si nuca de cocos prajita
- serveste 15
- Uşor
Încercați rețeta noastră de prăjitură tres leches, tradusă din spaniolă ca „tort cu trei lapte”, un desert popular în America Centrală și de Sud
Tortul Tres leches, tradus din spaniolă ca „tort cu trei lapte”, este o specialitate din America Centrală și de Sud. Buretele se înmoaie într-un amestec de smântână, lapte condensat și lapte evaporat. Deși poate părea neobișnuit, metoda cu burete înmuiat este similară cu un fleac britanic sau cu tiramisu italian. Aceasta prajitura se pastreaza bine, racita la frigider, 2-3 zile.
Ingrediente
- ouă 5, separate
- zahăr pudră 200 g
- lapte evaporat 100 ml
- extract de vanilie 1 lingura
- făină simplă 200 g
- praf de copt 2 lingurite
LAPTE
- lapte evaporat 300 ml
- lapte condensat conserve de 397 g
- frișcă 150 ml
- rom auriu 4 linguri (optional)
TOPING
- frișcă 300 ml
- zahăr pudră 3 linguri
- rom negru 2 linguri (optional)
- fulgi de cocos100 g, prăjite până devin aurii
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se unge și se tapetează o formă pătrată de tort de 22-23 cm. Bateți albușurile spumă într-un castron mare cu bătători electrice. Adaugă zahărul câte o treime, amestecând foarte bine între ele. Adăugați gălbenușurile, pe rând, amestecând din nou bine între ele. Se toarnă laptele evaporat, se adaugă vanilia și se bate până se omogenizează.
-
Pasul 2
Cerneți făina și praful de copt pe amestecul de ouă și pliați ușor cu o lingură mare de metal, încercând să nu scoateți prea mult aer din amestec. Se toarna in forma de tort si se da la cuptor 25-30 de minute, sau pana cand o frigarui impinsa in centru iese curata.
-
Pasul 3
Se răcește în tavă timp de 5 minute, apoi răsturnează forma pe o farfurie mare, cu buze. Îndepărtați hârtia de copt. Lăsați tortul cu partea de jos în sus, deoarece se creează o suprafață plană plăcută pentru a se turna peste lichidul de înmuiere. Folosiți o frigărui pentru a străpunge tortul peste tot, făcând găuri până la farfurie.
-
Pasul 4
Într-o cană mare, amestecați laptele evaporat și condensat și smântâna pentru frișcă, adăugând romul dacă îl folosiți. Turnați încet peste tortul cald, lăsându-l să se înmoaie înainte de a continua. O parte din lichid se va pune pe farfurie. Acest lucru este bine, deoarece se va absorbi în timp, dar încercați să mergeți încet pentru a absorbi cea mai mare parte prin burete. Se răcește complet, apoi se transferă la frigider pentru minim 8 ore, sau peste noapte.
-
Pasul 5
Pentru a face toppingul, bateți ușor smântâna într-un castron mare cu zahărul pudră și rom, dacă folosiți. Întindeți peste tot deasupra și părțile laterale ale prăjiturii și presărați peste fulgii de cocos prăjiți.
Informatii nutritionale
- Kcals 422
- Gras 22.5g
- Saturate 14.5g
- Carbohidrați 45.2g
- Zaharuri 34.8g
- Fibră 1.8g
- Proteină 8.6g
- Sare 0,4g