Tipul bucătăriei:
Prajituri cu capsuni jaffa
- face 12
- Puțin efort
Am luat un mare clasic britanic și i-am dat propria noastră întorsătură cu această rețetă de prăjituri jaffa cu căpșuni. Sunt puțin efort, dar toată lumea le va iubi
Coaceți un lot din aceste prăjituri cu căpșuni jaffa, apoi verificați-ne tort de capsuni, cupcakes cu căpșuni, prajituri cu capsuni și altele retete de capsuni.
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui
- căpșune 150 g, decorticate si tocate grosier
- cuburi de jeleu de căpșuni pachet de 135 g
- ciocolata neagra 200 g, rupte în bucăți
- frișcă 4 linguri
BURETE
- ouă 3 galbenusuri medii si 2 albusuri
- zahăr tos auriu 50 g
- făină simplă 25 g
- migdale macinate 25 g
- extract de vanilie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți o tavă pătrată de 22 cm cu ulei de floarea soarelui, apoi tapetați-o cu folie alimentară. Dizolvați cuburile de jeleu în 200 ml de apă clocotită – amestecând până se dizolvă complet. Trimiteți căpșunile până la un piure, apoi apăsați printr-o sită pentru a îndepărta semințele și aruncați-le. Se amestecă piureul cu jeleul, se toarnă în tava pregătită și se da la rece până se fixează bine.
-
Pasul 2
Pentru a face bureții, încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și folosiți puțin ulei pentru a unge 12 găuri mari pentru forma de brioșe, apoi tapetați bazele cu cercuri de pergament de copt (sau folosiți o tavă de brioșe din silicon dacă aveți una) .
-
Pasul 3
Într-un castron mare, bateți gălbenușurile cu zahărul până când sunt palide și spumoase, apoi amestecați făina, migdalele, 2 linguri ulei de floarea soarelui și extractul de vanilie. Bateți albușurile spumă într-un castron separat până se formează vârfuri tari. Amestecați o treime din albusuri în amestecul de gălbenușuri pentru a-l slăbi, apoi amestecați ușor restul cu o lingură mare de metal sau o spatulă. Cu lingura între orificiile pentru brioșe, bateți ferm tava, o dată, pentru a face bule mari, apoi coaceți timp de 10-12 minute până când crește și devine elastic la atingere.
-
Pasul 4
Se eliberează prăjiturile de pe margini și se răstoarnă cu grijă pe un gratar pentru a se răci complet.
-
Pasul 5
Când prăjiturile s-au răcit și jeleul se întărește, pune ciocolata și smântâna într-un bol termorezistent și se topesc ușor peste o tigaie cu apă aburindă. Se lasa la racit in timp ce asamblezi bazele (ciocolata calda va topi jeleul).
-
Pasul 6
Găsiți un tăietor rotund cu o nuanță mai mică decât prăjiturile dvs., întindeți 12 cercuri de jeleu și așezați câte unul pe fiecare burete. Peste fiecare jeleu se pune puțină ciocolată și se lasă să se întărească înainte de a mânca.
Informatii nutritionale
- Kcals 244
- Gras 15.6g
- Saturate 7.3g
- Carbohidrați 20.2g
- Zaharuri 16.7g
- Fibră 2.4g
- Proteină 4.2g