Tipul bucătăriei:

prăjituri galeze

Prăjituri galeze

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 8-10
  • Uşor

Coapte pe o plită, aceste prăjituri ușoare galeze de Regula Ysewijn nu durează deloc. Faceți-le de Ziua Sfântului David sau o delicioasă delicioasă după-amiază pentru a savura cu o cupă.


Această rețetă de prăjitură galeză provine din cartea de copt britanică a Regulei Ysewijn Ovăz în nord, grâu din sud: istoria coacerii britanice, sărate și dulci (Murdoch Books, 25 GBP). Fotografie de Regula Ysewijn. Puteți cumpăra cartea de la Amazon de aici.


Aceste prăjituri la grătar provin din Țara Galilor, dar sunt consumate în mod obișnuit în toată Marea Britanie. În limba galeză au câteva nume: picau ar y maen, pice bach și cacen gri. Cuvântul „maen” înseamnă bakestone, referindu-se la faptul că prăjiturile galezești sunt coapte pe o plită. Prăjiturile galezești au fost uneori numite pietre de piatră. The Yorkshire Evening Post din
15 aprilie 1935 a raportat: „Zilele trecute, am dat o rețetă pentru prăjituri din bakestone galezești …”


Rețetă de prăjituri galezești

Ingrediente

  • unt refrigerat 25g
  • untură (sau mai mult unt) 25g
  • făină simplă 150g, plus extra pentru praf
  • zahar alb 25g, plus extra pentru stropire
  • bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță
  • praf de copt 1/2 linguriță
  • sare de mare o ciupitura
  • sirop auriu 1 lingură
  • ou 1
  • lapte 1 lingură
  • coacăze 35g

Metodă

  • Pasul 1

    Frecați untul și untura, dacă folosiți, în făină, zahăr, bicarbonat de sodă, praful de copt și sarea. Adăugați siropul auriu, oul și laptele și folosiți un lemn lingura sau spatula pentru a combina totul. Dacă amestecul este prea uscat, adăugați puțin mai mult lapte. Urmărești consistența aluatului scone.

  • Pasul 2

    În cele din urmă, frământați coacăzele și întindeți aluatul pe o suprafață de lucru cu făină la o grosime de 1,5 cm. Folosiți un tăietor de 6-7cm pentru a decupa cercuri. Rulați din nou aluatul rămas și continuați să tăiați cercuri până când veți am folosit tot aluatul.

  • Pasul 3

    Așezați o tigaie din fontă pe aragaz pentru a încălzi. Folosiți un vârf de făină sau un pic de aluat pentru a testa căldura tigaiei. Dacă arde imediat, este prea cald. Atunci când durează câteva minute să se rumenească, este perfect.

  • Pasul 4

    Coaceți prăjiturile timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Generos presară cu zahăr tos încă cald.

.
#Prăjituri #galeze
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast